Μητσοτάκης στο υπ. Υγείας: Τέσσερις οι προτεραιότητές μας

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
16 Ιουλίου 2019 | Πολιτική Οικονομία
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης - για την τρίτη κατά σειρά επίσκεψή του στα Υπουργεία- επέλεξε το Υπουργείο Υγείας. Γεγονός το οποίο αποδεικνύει ότι τα θέματα της Υγείας βρίσκονται ψηλά στην αντζέντα της νέας κυβέρνησης.Στις 2:15 το μεσημέρι ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του πρωθυπουργού. Οι προτεραιότητες που έθεσαν ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί του, αμέσως μετά τη συνάντησή τους, και οι οποίες θα ανακοινωθούν στις προγραμματικές δηλώσεις, έχουν στο επίκεντρο τον άνθρωπο - ασθενή.

Όπως τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σημαντικό είναι να δοθεί προτεραιότητα:

-στη βελτίωση του προβλήματος με τις ουρές στα φαρμακεία του ΕΟΠΠΥ
-στην εξάλειψη των λιστών αναμονής για τις ακτινοθεραπείες των ογκολογικών ασθενών
-στη βελτίωση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας
-στην άμεση πρόσληψη νοσηλευτών σε τομείς του ΕΣΥ που υπάρχει μεγάλη ανάγκη.

"Δεν είναι δυνατόν κρεβάτια εντατικής θεραπείας να παραμένουν κλειστά γιατί δεν υπάρχουν νοσηλευτές", είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε ότι "Πρέπει να κάνουμε τολμηρά βήματα προς τα μπρος".

Ο πρωθυπουργός πέρασε το κατώφλι του Υπουργείου Υγείας στη 13:00 το μεσημέρι. Στην είσοδο τον υποδέχθηκαν ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και ο υφυπουργός Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Οι δύο άνδρες παρέμειναν στο γραφείο συσκέψεων του Υπουργού Υγείας για περίπου 1 ώρα και ένα τέταρτο, ενώ στη σύσκεψη συμμετείχαν -εκτός από τον υφυπουργό κ. Κοντοζαμάνη- ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας και ο υπουργός Επικρατείας, καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου, Γιώργος Γεραπετρίτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιώργος Γεραπετρίτης, είναι ο άνθρωπος που θα συντονίζει το έργο των υπουργών, μέσω του πληροφοριακού συστήματος "ΜΑΖΙ". Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα, το οποίο θα βοηθά την τήρηση χρονοδιαγραμμάτων που τίθενται, αλλά και τους στόχους της υλοποίησης του προγραμματισμού των υπουργών.

Εκτός, λοιπόν, από τον συντονισμό του πρωθυπουργού με τους υπουργούς για τους στόχους που θα τεθούν με τις προγραμματικές δηλώσεις -οι οποίες για το Υπουργείο Υγείας θα γίνουν το ερχόμενο Σάββατο- υπήρξε και ενημέρωση των υπουργών, για τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργήσουν μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας "ΜΑΖΙ".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ