Μεγάλου: Νέα δάνεια 3 δισ. ευρώ εντός του 2018

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
30 Οκτωβρίου 2018 | Πολιτική Οικονομία
Πρωτοπόρος στις μεταρρυθμίσεις που συντελέστηκαν τα τελευταία χρόνια στον τραπεζικό κλάδο ήταν η Πειραιώς, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Χρήστος Μεγάλου σε εκδήλωση της Πειραιώς Asset Management για την διαχείριση των αποθεματικών των Ταμείων.

Πρωτοπόρος στις μεταρρυθμίσεις που συντελέστηκαν τα τελευταία χρόνια στον τραπεζικό κλάδο ήταν η Πειραιώς, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Χρήστος Μεγάλου σε εκδήλωση της Πειραιώς Asset Management για την διαχείριση των αποθεματικών των Ταμείων.

Υλοποιούμε στρατηγικό σχέδιο για την αποεπένδυση από μη αμιγώς τραπεζικές δραστηριότητες και έχουμε πετύχει τη μεγαλύτερη μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων, τόνισε.

Όπως είπε ο CEO της Πειραιώς στο 9μηνο δόθηκαν νέες χορηγήσεις δυο δισεκατομμυρίων ευρώ με στόχο το ποσό να φτάσει τα 3 δισ. ευρώ έως το τέλος του χρόνου. Εκτίμησε δε ότι τα επόμενα τρίμηνα εκτίμησε ότι η τράπεζα θα περάσει σε θετική πιστωτική επέκταση.

Σημείωσε ότι οι καταθέσεις αυξήθηκαν κατά 2 δισ. ευρώ από τις αρχές του έτους και ο δείκτης δανείων προς καταθέσεις είναι στο 91%.

Όλα αυτά δίνουν το δυνατότητα στην Πειραιώς να στηρίξει το μέλλον της ανάπτυξης στη χώρα που περνά και μέσα από την επαγγελματική ασφάλιση, τόνισε.

Υπέρ της ανάπτυξης των επαγγελματικών ταμείων μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που θα μειώσουν τους κραδασμούς που υφίσταται η κρατική ασφάλιση τάχθηκε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ κος Λιάκος. Επεσήμανε την ανάγκη διενέργειας επιστημονικού διαλόγου και την ύπαρξη συνεννόησης για φλέγοντα θέματα, κάτι που παραμένει ζητούμενο. Υπεραμύνθηκε της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης και επανέλαβε την πρόταση για βελτιωτικές παρεμβάσεις που διορθώνουν τις εσωτερικές ατέλειες με αιχμή τη μείωση των εισφορών η οποία όπως χαρακτηριστικά είπε είναι ειλημμένη απόφαση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ