Ο πρόεδρος της Ν.Δ. χαρακτήρισε ως «αρχιερέα των fake news» τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, καταλογίζοντας του πως κατέθεσε στα πρακτικά της Βουλής δηλώσεις που ο ίδιος δεν είχε κάνει

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε ως «αρχιερέα των fake news» τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, καταλογίζοντας του πως κατέθεσε στα πρακτικά της Βουλής δηλώσεις που ο ίδιος δεν είχε κάνει. Κατά τη δευτερολογία του στη Βουλή στη συζήτηση επί της ρύθμισης με την οποία ακυρώνονται οι διατάξεις για τις περικοπές στις συντάξεις, ο πρόεδρος της Ν.Δ. είπε πως «πράγματι οι Έλληνες πολίτες θυμούνται πολύ καλά, όταν λέγατε ότι θα σκίσετε τα μνημόνια και θα τα καταργήσετε με ένα νόμο». Είπε, δε, απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό, ότι ενώ βρισκόταν στις πλατείας με τους αγανακτισμένους, «τώρα θεωρείτε φασίστα και εθνικιστή όποιον διαμαρτύρεται».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτήρισε εκ νέου αχρείαστο το τρίτο μνημόνιο, ενώ επικαλούμενος τον Κλάους Ρέγκλινγκ, είπε ότι κόστισε 100 δισ. Ανέφερε εξάλλου ότι επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ οι τράπεζες έχασαν το 99,7% της αξίας τους. Απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό, είπε πως «την τελευταία φορά που θα μιλήσετε για το παλιό και το νέο, για κοιτάξτε στα βουλευτικά σας έδρανα». Κατηγόρησε επίσης τον Πρωθυπουργό ότι δεν απαντά επί της ουσίας για τη ΔΕΠΑ.

Σε ό,τι αφορά το Σκοπιανό, επανέλαβε πως «εκεί που όλοι οι άλλοι είπαν όχι, εσείς είπατε ναι». Κατηγόρησε επίσης τον κ. Τσίπρα ότι ποτέ δεν καταδίκασε τη βία από όπου κι αν προέρχεται. «Για εσάς υπάρχουν καλές και κακές καταλήψεις», συμπλήρωσε και κάλεσε τον πρωθυπουργό να μην ταυτίσει ξανά τη Ν.Δ. με την ακροδεξιά, προσθέτοντας πως «εσείς κυβερνάτε με τον κ. Καμμένο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ