Κουφοντίνας: Δεν θα έκανα δήλωση μετανοίας για τη «17 Νοέμβρη»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
05 Ιουνίου 2018 | Πολιτική Οικονομία
Δεν θα έκανε δήλωση μετανοίας ξεκαθαρίζει ο εκτελεστής της 17Ν Δημήτρης Κουφοντίνας, με δήλωσή του για την απεργία πείνας που κάνει καθώς δεν του δόθηκε άδεια.

Δεν θα έκανε δήλωση μετανοίας ξεκαθαρίζει ο εκτελεστής της 17Ν Δημήτρης Κουφοντίνας, με δήλωσή του για την απεργία πείνας που κάνει καθώς δεν του δόθηκε άδεια.

Μιλώντας στην Εφημερίδα των Συντακτών αναφέρει ότι «ούτως ή άλλως η χορήγηση άδειας δεν προϋποθέτει δήλωση μετανοίας. Ακόμα όμως κι αν προϋπόθετε, δεν θα την έκανα».

Όπως εξηγεί ο Δημήτρης Κουφοντίνας, «πρώτα απ’ όλα επειδή σέβομαι την ιστορία του κομμουνιστικού κινήματος, τη στάση των χιλιάδων αγωνιστών που έμεινανι όρθιοι απέναντι στη μετεμφυλιακή τρομοκρατία, τα Μακρονήσια και τις εκτελέσεις».

«Ξέρετε, μέσα στο κίνημα απολογίζουμε τη δράση μας και αναφερόμαστε στα λάθη μας, τούτο όμως απέχει έτη φωτός από το να αποδεχτούμε ότι το κράτος είχε και έχει δίκιο».

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας, ακόμη, κάνει λόγο για «πρωτοφανή επιχείρηση εκδικητικότηας και ομηρίας», υποστηρίζοντας ότι «δικαιούμαι άδεια εξόδου από τη φυλακή εδώ και οχτώ χρόνια».

«Μέγιστη ευθύνη και η κυβέρνηση όχι μόνο γιατί δεν κατήργησε τη διάταξη για το «εισαγγελικό βέτο» αλλά και επειδή επιλέγοντας την αρμονική συμβίωση με τη «δικαστική χούντα» γίνεται συνένοχη σε αυτό και πολλά αίσχη», σημειώνει.

Πηγή: voria.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ