Ιερώνυμος: Από τους 82 ιεράρχες μόνο 9 πήγαν στο συλλαλητήριο - Κεντρική Εικόνα

Ιερώνυμος: Από τους 82 ιεράρχες μόνο 9 πήγαν στο συλλαλητήριο

22 Ιανουαρίου 2018 | Πολιτική Οικονομία
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Με την παρατήρηση ότι από τους 82 ιεράρχες που μετέχουν στη Διαρκή Ιερά Σύνοδο το «παρών» στο συλλαλητήριο της Κυριακής έδωσαν μόνο 9 επέλεξε να το

Με την παρατήρηση ότι από τους 82 ιεράρχες που μετέχουν στη Διαρκή Ιερά Σύνοδο το «παρών» στο συλλαλητήριο της Κυριακής έδωσαν μόνο 9 επέλεξε να τοποθετηθεί ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος για την παρουσία ιεραρχών στο συλλαλητήριο της Κυριακής.

Παράλληλα, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος συνέστησε σύνεση, ομοψυχία και νηφαλιότητα, υποστηρίζοντας ότι η Εκκλησία εμμένει στη θέση της ότι δεν δέχεται ούτε το όνομα ούτε τα παράγωγα της λέξης «Μακεδονία» στο όνομα της γειτονικής χώρας.

Ο Αρχιεπίσκοπος υπογράμμισε ακόμη πως πρέπει «με σύνεση ομοψυχία και νηφαλιότητα να δούμε τι θα κάνουμε παρακάτω. Αυτό με εκφράζει. Δεν λέω τίποτα άλλο περισσότερο αυτή τη στιγμή» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ιερώνυμος σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με τον δήμαρχο Οδησσού.

«Το ερώτημα είναι τι προτιμάμε; Τα εύκολα ή τα δύσκολα;» διερωτήθηκε ο κ. Ιερώνυμος λέγοντας ότι «εγώ προτιμάω τα δύσκολα». 

Σε αντίθετη γραμμή ο ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, ο οποίος συμμετείχε στο συλλαλητήριο της Κυριακής. Μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 εξέφρασε την άποψη ότι η Διαρκής Ιερά Σύνοδος θα πρέπει να συζητήσει με βάση τα νέα δεδομένα τη συμμετοχή στα συλλαλητήρια για το όνομα των Σκοπίων.

Πηγή: athensvoice.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ