ΓΣΕΒΕΕ: Σε κίνδυνο οι ΜμΕ από την υπερφορολόγηση

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
30 Ιουνίου 2014 | Πολιτική Οικονομία
Συνάντηση γνωριμίας Δένδια με το Προεδρείο της Συνομοσπονδίας.

Η έλλειψη ρευστότητας και η υπερφορολόγηση των επιχειρήσεων  βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης γνωριμίας του Υπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Νίκου Δένδια με το Προεδρείο της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών – Βιοτεχνών – Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ).

Ο υπουργός τόνισε ότι η συνάντηση είναι άτυπη με σκοπό να έχει μία αληθινή και καθαρή εικόνα για το πώς βλέπουν τα πράγματα οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τι νομίζουν ότι πρέπει να γίνει, με τον Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γ. Καββαθάς να απαντά «Ελπίζουμε ότι θα έχουμε τη συνδρομή του Υπουργείου γιατί μέχρι σήμερα δεν μπορώ να πω ότι έχουμε τις καλύτερες εντυπώσεις  από το Υπουργείο Ανάπτυξης  απέναντι στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις».

Ο κ. Δένδιας τόνισε στους εκπροσώπους της Συνομοσπονδίας ότι «αυτοί οι οποίοι εκπροσωπείτε είναι και οικονομικά και κοινωνικά η ραχοκοκαλιά της χώρας και κατά συνέπεια δεν μπορεί κανείς να κλείσει τα αυτιά του στο τι λένε ή να αδιαφορήσει. Και από την άλλη υπάρχει ένα προφανές ζήτημα. Η χώρα και όλοι αυτοί οι επαγγελματίες και οι επιχειρήσεις και οι βιοτέχνες, έχουν περάσει μία βαθύτατη κρίση, έξι χρόνια. Και το ερώτημα είναι πώς μπορούμε να βοηθήσουμε, πώς μπορούμε να σταθούμε δίπλα τους για να τους σπρώξουμε να βγουν από αυτήν την κρίση».

Στη συνέχεια σημείωσε ότι το πρόβλημα της ρευστότητας είναι προφανές, διερωτώμενος «τι μπορούμε να κάνουμε ώστε να πάμε ένα βήμα παραπάνω, σεβόμενοι ο καθένας τις απόψεις του άλλου. Πιθανόν να υπάρχουν κάποιες διαφωνίες, αλλά είναι μέσα στο παιχνίδι».

Από την πλευρά του ο κ. Καββαθάς σημείωσε ότι τα προβλήματα είναι τεράστια και από την υπερφορολόγηση των επιχειρήσεων, προσθέτοντας ότι έχουν κλείσει ήδη 250.000 επιχειρήσεις  και έχουν χαθεί περισσότερες από 700.000 θέσεις απασχόλησης. «Αυτό όμως, που για μας είναι ουσιαστικό και πρέπει να είναι ουσιαστικό τόσο για τη κυβέρνηση», συμπλήρωσε ο ίδιος, «είναι ότι πρέπει να μπει στο επίκεντρο η μικρή επιχείρηση. Είναι εκείνες οι οποίες σήμερα έχουν το 85% της απασχόλησης, είναι 1.400.000 εργαζόμενοι στις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις κάτω των 49 ατόμων και ιδιαίτερα κάτω των 9 ατόμων είναι εκείνες που έχουν το 57% της απασχόλησης. Οι μεγάλες επιχειρήσεις, 399 μεγάλες επιχειρήσεις στη χώρα πάνω από 50 άτομα προσωπικό, απασχολούν 250.000 εργαζόμενους».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ