Γ.Παπανδρέου: "Δεν είναι στόχος μου η ηγεσία ποτέ δεν είχα αυτό ως αυτοσκοπό"

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
13 Ιανουαρίου 2017 | Πολιτική Οικονομία
Ο Γιώργος Παπανδρέου ανέφερε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ μια ημέρα μετά την συμφωνία για προσχώρηση του ΚΙΔΗΣΟ στη Δημοκρατική

Ο Γιώργος Παπανδρέου ανέφερε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ μια ημέρα μετά την συμφωνία για προσχώρηση του ΚΙΔΗΣΟ στη Δημοκρατική Συμπαράταξη ότι «δεν είναι στόχος μου η ηγεσία, ποιός θα έχει το πάνω χέρι. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να πάει η παράταξη μπροστά».

Ερωτηθείς σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας της ΔΗΣΥ και αν υπάρχει συνεννόηση για το ποιος θα ηγείται του σχήματος, ο πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ απάντησε ότι δεν τον ενδιάφερει να έχει το πάνω χέρι, αλλά τον ενδιαφέρει η Συμπαράταξη να πάει μπροστά. 

Ανέφερε ότι «προφανώς θα υπάρξουν διαδικασίες θα συναντιομαστε, οι αρχηγοί των κομμάτων που συμμετέχουμε». «Αυτό που εχουμε συμφωνήσει ότι όλα αυτά είναι προς διαμόρφωση», πρόσθεσε, ενώ παραδέχθηκε ότι τα διαδικαστικά -αν και δευτερεύουσας σημασίας όπως είπε, μπορεί να χαλάσουν συμφωνίες, «γιατί είναι θέματα εξουσίας». 

«Δεν είναι ο στόχος μου η ηγεσία ποτέ δεν είχα αυτό ως αυτοσκοπό», τόνισε και συνέχισε: «Ήδη η Δημοκρατική Συμπαράταξη έχει τη Φώφη Γεννηματά ως πρόεδρο. Αν κάποια στιγμή συγκροτηθεί σε κανονικό κόμμα, χωρίς συνιστώσες, θα υπάρξουν εσωτερικές διαδικασίες». 

Αναφερόμενος στον Ευάγγελο Βενιζέλο, είπε: «Δεν πρέπει να προσωποποιούμε τις διαφορές. Δεν έχω τίποτα με τον κ. Βενιζέλο. Είχαμε διαφορές σε θέματα χειρισμών στο παρελθόν. Θέλω να κοιτάμε μπροστά. Η αντιπαράθεση δεν λύνει προβλήματα».

Τέλος, είπε ότι θα ήταν θετικό να ενταχθεί στη ΔΗΣΥ το νέο κίνημα που έχουν στα σκαριά η Άννη Διαμαντοπούλου, ο Γιώργος Φλωρίδης και ο Γιάννης Ραγκούσης. «Πρέπει», ανέφερε, «να υπάρχει μια ανοιχτή πρόσκληση ώστε να ενταχθούν κι αυτοί, να συμμετάσχουν, ώστε να συμβάλουν με τις απόψεις και τις θέσεις τους μέσα σε ένα κοινό πλαίσιο αξιών».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ