"Φωτιά" στο πολιτικό σκηνικό απο νέες δημοσκοπήσεις

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
27 Φεβρουαρίου 2016 | Πολιτική Οικονομία
Προβάδισμα ΝΔ, ανάγκη αλλαγών στην σύνθεση της κυβέρνησης αλλά σαφής αντίθεση στην διεξαγωγή νέων εκλογών

Προβάδισμα για τη ΝΔ 4,3 και 6,5 μονάδων δείχνουν δύο δημοσκοπήσεις, μια για τα Παραπολιτικά και μια για τον Σκάϊ.

Όχι σε εκλογές τους επόμενους μήνες λένε οι πολίτες σύμφωνα με έρευνα για την Εφημερίδα των Συντακτών και τάσσονται υπέρ της αλλαγής στη σύνθεση της κυβέρνησης.

Ειδικότερα, αλλαγή της σύνθεσης της κυβέρνησης δηλώνει ότι θα ήθελε το 58% σύμφωνα με δημοσκόπηση της Prorata που δημοσιεύεται στην εφημερίδα των Συντακτών. Με την ίδια δημοσκόπηση το 78% τάσσεται κατά της προκήρυξης εκλογών τους επόμενους μήνες. Στην άποψη ότι «η κυβέρνηση Τσίπρα αντιστέκεται στις απαιτήσεις των Ευρωπαίων», το 38% δηλώνει ότι διαφωνεί πλήρως και το 20% μάλλον διαφωνεί.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Metron Analysis για τα Παραπολιτικά, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ προηγείται με 4,3 μονάδες έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Ειδικότερα, η ΝΔ συγκεντρώνει 23,7%, ακολουθούν ο ΣΥΡΙΖΑ με 19,4%, Χρυσή Αυγή με 5,1%, ΚΚΕ 4,7% , Δημοκρατική Συμπαράταξη 4,2%, Ένωση Κεντρώων 3,7%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2,3% και ΠΟΤΑΜΙ με 2,2%.

Προβάδισμα 6,5 μονάδων για τη Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, δείχνει δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας που διενεργήθηκε για τον ΣΚΑΪ το διάστημα 22-24 Φεβρουαρίου. Ειδικότερα, η ΝΔ συγκεντρώνει 24%, ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 17,5%, η Χρυσή Αυγή με 6%, το ΚΚΕ με 5,5%. ?Ενωση Κεντρώων και Δημοκρατική Συμπαράταξη συγκεντρώνουν 4,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 2,5% και το Ποτάμι 2%.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ