Δημοσίευμα της Frankfurter Allgemeine Zeitung , που επικαλείται πληροφορίες από κύκλους του Προέδρου της Κομισιον

 «Η Ευρωπαίκή Επιτροπή και ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ είναι αποφασισμένοι να κρατήσουν την Ελλάδα στο ευρώ. Με τον Γιούνκερ επικεφαλής δεν υπάρχει περίπτωση για Grexit» γράφει η γερμανική εφημερίδα  Frankfurter Allgemeine Zeitung  σε άρθρο της με τίτλο «Παρά την απέλαση της τρόικας, η επιχείρηση διάσωσης της Ελλάδας συνεχίζεται».

Στο άρθρο γίνεται αναφορά σε κύκλους του Γιούνκερ και υποστηρίζεται ότι η Κομισιόν έχει καταρτίσει σχέδιο έκτακτης χρηματοδότησης της Ελλάδας με χρονικό ορίζοντα μέχρι τον Ιούνιο, προκειμένου να υπάρξει ο απαιτούμενος χρόνος για να γίνει η διαπραγμάτευση για μια κοινά αποδεκτή και αμοιβαία επικερδή συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Ευρώπης.

Ακόμη, στο άρθρο υποστηρίζεται πως στις Βρυξέλλες η τρόικα αμφισβητείται εδώ και καιρό, καθώς θεωρείται πως δεν έχει δημοκρατική νομιμοποίηση ενώ οι κύκλοι του Γιούνκερ τονίζουν πως πρόθεση της Κομισιόν είναι να βρεθεί ένας συμβιβασμός.

Υπενθύμίζεται πως μόλις πριν απο δυο εβδομάδες ο ίδιος ο Γιούνκερ είχε δηλώσει επίσημα πως : «Η Ελλάδα δεν θα εξέλθει από τη ζώνη του ευρώ, ούτε θα την πετάξουμε εμείς. Δεν υπάρχει τέτοιο θέμα»

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ