Ελεύθερη χωρίς όρους η Ρένα Δούρου για την τραγωδία στην Μάνδρα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
18 Ιουλίου 2019 | Πολιτική Οικονομία
Ελεύθερη χωρις περιοριστικούς όρους αφέθηκε μετά την απολογία της για την υπόθεση της φονικής πλημμύρας στην Μάνδρα η απερχόμενη περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου ενώπιον της 7ης τακτικής ανακρίτριας.
Η Ρένα Δούρου και ακόμα οκτώ πρόσωπα αντιμετωπίζουν κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος για την τραγωδία και συγκεκριμένα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια, της σωματικής βλάβη από αμέλεια, της πλημμύρας από αμέλεια και της παράβασης καθήκοντος.

Η περιφερειάρχης Αττικης πέρασε το κατώφλι της 7ης τακτικης ανακρίτριας στις 11.30 το πρωί και βγήκε από τα δικαστήρια στις 5 το απόγευμα.


Τι ισχυρίστηκε η Ρένα Δούρου

Πριν από την απολογία της, έδωσε εξηγησεις με γραπτό υπόμνημα στην ανακρίτρια . Συμφωνα με πληροφορίες υποστήριξε ότι οι δυο πραγματογνωμοσύνες, τις οποιες υπογράφουν 8 Ελεγκτές της Δημόσιας Διοίκησης και την άλλη 3 Μηχανικοί, οι οποίοι ορίσθηκαν από το τεχνικό Επιμελητήριο δεν επιρρίπτουν καμία ευθύνη στις Υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής ουτε στην ίδια στην Περιφερειάρχη. Αναφερόμενη στις πλημμύρες επικαλέστηκε τη σφοδρότητα του φαινομένου, σημειώνοντας ότι σύμφωνα με τους επιστήμονες συμβαίνει μία φορά στα 200 χρόνια!

Παράλληλα, κατά πληροφορίες υποστήριξε πως ήταν εκείνη που προσέφυγε πρώτη, το ίδιο βράδυ της τραγωδίας, στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου καταθέτοντας αναφορά με την οποία ζητούσε τη διερεύνηση των αιτίων της καταστροφής, τονίζοντας ότι “πρέπει να μπει τέλος στην κουλτούρα της ατιμωρησίας και της ανευθυνότητας” ενώ φερεται να επέρριψε ευθύνες στον τέως περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρό.


Μάλιστα η ίδια φερεται να υποστήριξε πως κατά τη διάρκεια της θητείας της μπήκαν για πρώτη φορά, οι βάσεις σοβαρής αντιπλημμυρικής θωράκισης, τονιζοντας ότι έχουν ολοκληρωθεί ή βρίσκονται σε εξέλιξη, με ίδιους ή ευρωπαϊκούς πόρους, 163 αντιπλημμυρικά έργα, προϋπολογισμού περίπου μισού δις ευρώ την ώρα που η προηγούμενη Διοίκηση, το 2014, είχε 57 αντιπλημμυρικά έργα, προϋπολογισμού 60 εκατομμυρίων ευρώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ