Εκδήλωση για τη Μεσογειακή Διατροφή στις Βρυξέλλες

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
19 Φεβρουαρίου 2014 | Πολιτική Οικονομία
Παρουσία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθανάσιου Τσαυτάρη.

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Πρόεδρος του Συμβουλίου Υπουργών Γεωργίας-Αλιείας της Ε.Ε Αθανάσιος Τσαυτάρης συμμετείχε στην εκδήλωση για τη Μεσογειακή Διατροφή, που συνδιοργάνωσαν το υπουργείο, η ελληνική πρεσβεία στις Βρυξέλλες και η διοργανώτρια εμπορικών εκθέσεων Messe Dusseldorf.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ανακοινώθηκε και η διοργάνωση της 1ης Διεθνούς Έκθεσης Μεσογειακών Προϊόντων Διατροφής (International Trade Fair for Food from the Mediterranean Countries), η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας  από τις 21 έως τις 23 Σεπτεμβρίου και τη διοργανώνει η Messe Dusseldorf.

Ο κ. Τσαυτάρης στο χαιρετισμό του ανέπτυξε τη σημασία και τις ευεργετικές επιδράσεις της μεσογειακής - και ιδιαίτερα της ελληνικής- διατροφής στην υγεία και στη μακροζωία, στην καταπολέμηση της παχυσαρκίας και στην ποιότητα ζωής, όπως έχει καταδειχθεί από σχετικές επιστημονικές έρευνες. Ο υπουργός έδωσε ιδιαίτερη έμφαση, επίσης, στις νέες γνώσεις της επιστήμης για τα προβιοτικά τρόφιμα που προσδίδουν νέα αξία σε παραδοσιακά προϊόντα της Ελλάδας, όπως το γιαούρτι, συμβάλλοντας καθοριστικά στην αύξηση της κατανάλωσής τους.

Στη συνέχεια ο υπεύθυνος μάρκετινγκ της 1ης Διεθνούς Έκθεσης Μεσογειακών Προϊόντων Διατροφής, Π. Μιχελιδάκης, προέβη σε εμπεριστατωμένη παρουσίασή της, καθώς και των προοπτικών που δημιουργεί για μεγαλύτερη προβολή και ανάδειξη των μεσογειακών και ιδιαίτερα των ελληνικών προϊόντων διατροφής στην ευρωπαϊκή και διεθνή αγορά. Σημειώνεται ότι η ιδέα της διοργάνωσης της έκθεσης και η ετήσια καθιέρωσή της ανήκει στο ελληνικό τμήμα της Messe Dusseldorf, από όπου και προήλθε η πρωτοβουλία για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης στην ελληνική πρεσβεία των Βρυξελλών, προκειμένου να τονιστεί και η «ελληνικότητα» της ιδέας.

               

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ