Δωρεάν μετακίνηση σε όλα τα αστικά μέσα συγκοινωνίας για το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος - Κεντρική Εικόνα

Δωρεάν μετακίνηση σε όλα τα αστικά μέσα συγκοινωνίας για το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος

11 Ιανουαρίου 2019 | Πολιτική Οικονομία

300x250 animated

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Oι λιμενικοί-κάτοχοι των καρτών που εκδίδονται για τα αστικά συγκοινωνιακά μέσα της περιοχής αρμοδιότητας του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών (ΟΣΥΑΕ και ΣΤΑΣΥ ΑΕ) και του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης, απαλλάσσονται πλήρως από την υποχρέωση να καταβάλουν κόμιστρο για τη μετακίνησή τους. 

Σύμφωνα με απόφαση των υπουργών Ναυτιλίας,Υποδομών και Μεταφορών και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, η μετακίνηση όλου του προσωπικού του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, σε όλα τα αστικά συγκοινωνιακά μέσα της Αττικής και της Θεσσαλονίκης, θα είναι δωρεάν. 

Oι λιμενικοί-κάτοχοι των καρτών που εκδίδονται για τα αστικά συγκοινωνιακά μέσα της περιοχής αρμοδιότητας του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών (ΟΣΥΑΕ και ΣΤΑΣΥ ΑΕ) και του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης, απαλλάσσονται πλήρως από την υποχρέωση να καταβάλουν κόμιστρο για τη μετακίνησή τους. 

Για τον έλεγχο της χορήγησης καρτών στους δικαιούχους, συμφωνείται ότι οι τελευταίοι θα προβαίνουν αυτοπροσώπως απευθείας στην έκδοση καρτών μέσω του Διαδικτύου, ενώ το Λιμενικό θα διαθέτει προς τον ΟΑΣΑ και τον ΟΑΣΘ, αντίστοιχες έγκυρες καταστάσεις αυτών.

Όπως αναφέρεται στη σχετική υπουργική απόφαση:

"Σε αντάλλαγμα για την παραχώρηση χρήσης των καρτών:

1. Το Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή (Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ) αναλαμβάνει να διαθέτει το απαραίτητο προσωπικό για την παροχή μέτρων τάξεως και ασφάλειας των χώρων πραγματοποίησης συγκοινωνιακού έργου της Ο.ΣΥ Α.Ε καθώς και κάθε άλλου χώρου αρμοδιότητας και ευθύνης του Ο.Α.Σ.Α., όπως και την υποβοήθηση στην εκτέλεση υποστηρικτικών δράσεων αναγκαίων για το έργο του, σε περιοχές αρμοδιότητας του Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ.

2. Ενδεικτικά αναφέρονται η φύλαξη τερματικών στάσεων της Ο.ΣΥ Α.Ε., η ασφάλεια ιδιαίτερων σημείων του συγκοινωνιακού δικτύου, σημείων αυτόματης πώλησης εισιτηρίων Ο.Α.Σ.Α. εντός λιμένων, η διευκόλυνση κυκλοφορίας μεταφορικών μέσων Ο.Α.Σ.Α. στη χερσαία ζώνη λιμένος και η φιλοξενία προωθητικού διαφημιστικού υλικού ΟΑΣΑ σε λιμενικά καταστήματα.

3. Η εκτέλεση των κατά τα ανωτέρω υποχρεώσεων του Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ γίνεται στα πλαίσια των Κανονισμών που διέπουν τη λειτουργία του.". 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ