Δήμος Ηρακλείου: Συναντήσεις εργασίας για την ενεργειακή απόδοση των δημόσιων κτιρίων - Κεντρική Εικόνα

Δήμος Ηρακλείου: Συναντήσεις εργασίας για την ενεργειακή απόδοση των δημόσιων κτιρίων

19 Νοεμβρίου 2018 | Πολιτική Οικονομία

300x250 animated

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Συναντήσεις εργασίας με αντικείμενο την ενεργειακή απόδοση των Δημόσιων Κτιρίων διοργανώνει το Τμήμα Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων του Δήμου Ηρακλείου, στο πλαίσιο της συμμετοχής του Δήμου στο Διαμεσογειακό Πρόγραμμα IMPULSE. 
 

Συναντήσεις εργασίας με αντικείμενο την ενεργειακή απόδοση των Δημόσιων Κτιρίων διοργανώνει το Τμήμα Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων του Δήμου Ηρακλείου, στο πλαίσιο της συμμετοχής του Δήμου στο Διαμεσογειακό Πρόγραμμα IMPULSE. 

Οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2018 στο Ξενοδοχείο IBIS STYLES HERAKLION CENTRAL και απευθύνονται στους επικεφαλής των φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α` και Β` Βαθμού και σε τεχνικά στελέχη της τοπικής και περιφερειακής διοίκησης τα οποία εργάζονται για τη χάραξη πολιτικής καθώς επίσης για την τεχνική εκπόνηση και υλοποίηση σχεδίων ενεργειακής απόδοσης για να Δημόσια Κτίρια.

Στο πλαίσιο των συναντήσεων θα παρουσιαστούν τεχνικές μεθοδολογίες και εργαλεία αιχμής, τα οποία μπορούν να αξιοποιηθούν στην εκπόνηση και υλοποίηση αξιόπιστων και οικονομικά προσιτών σχεδίων ενεργειακής αναβάθμισης δημόσιων κτιρίων. Ειδικά για τα τεχνικά στελέχη των δημόσιων φορέων θα πραγματοποιηθεί τεχνικό σεμινάριο το οποίο στοχεύει στην εξοικείωση των στελεχών με τη χρήση υπολογιστικών εργαλείων που αφορούν την υποστήριξη λήψης αποφάσεων σχετικά με σενάρια ενεργειακής αναβάθμισης αλλά και την ιεράρχηση κτιρίων στο πλαίσιο της σταδιακής ενεργειακής αναβάθμισης.

Το Ευρωπαϊκό Έργο Impulse εισάγει ένα ολοκληρωμένο σύστημα υποστήριξης που αφορά έργα ενεργειακής αναβάθμισης σε Δημόσια Κτίρια. Συντονίζεται από το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ) και υλοποιείται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Interreg MED 2014-2020, με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ). Στην Ελλάδα, η πιλοτική εφαρμογή υλοποιείται από τον Δήμο Ηρακλείου, μέσω του Τμήματος Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων,  ενώ  διασυνδεδεμένος  εταίρος  είναι  το   Περιφερειακό  Ταμείο  Ανάπτυξης

Κρήτης (ΠΤΑΚ). Το Έργο αποτελεί μια διακρατική συνεργασία Ενεργειακών Φορέων και Δήμων της Ευρωπαϊκής Μεσογείου, με στόχο την πιλοτική εφαρμογή Διαμεσογειακών πρωτοκόλλων για την εκπόνηση οικονομικά προσιτών σχεδίων ενεργειακής αναβάθμισης Δημοτικών Κτιρίων. Η πιλοτική εφαρμογή λαμβάνει χώρα σε 6 αντιπροσωπευτικές πόλεις της Μεσογείου: Ηράκλειο (Ελλάδα), Έλτσε (Ισπανία), Κάννες (Γαλλία), Ραβέννα (Ιταλία), Όσιγεκ (Κροατία) και Μόσταρ (Βοσνία- Ερζεγοβίνη).

Για περισσότερες πληροφορίες: 

  • Ενημερωτικό υλικό με τα πρώτα αποτελέσματα του προγράμματος στο Ηράκλειο εδώ.
  • Χαρακτηριστικά βίντεο με τις εφαρμογές του προγράμματος στην Ελλάδα και στις υπόλοιπες συμμετέχουσες χώρες στο κανάλι του προγράμματος στο Youtube IMPULSE YouTube
ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ