Δεν παραιτήθηκε ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
01 Φεβρουαρίου 2019 | Πολιτική Οικονομία
Τι ανακοίνωσε μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Βουλής

Την επόμενη εβδομάδα θα παραιτηθεί τελικά ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος. Αυτό ανακοίνωσε ο ίδιος μετά από συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση. Όπως είπε στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες του ζητήθηκε από τον Πρόεδρο της Βουλής να μείνει για να ψηφίσει και το πρωτόκολλο ένταξης της γείτονας χώρας στο ΝΑΤΟ.

Πάντως αυτή η εξέλιξη δίνει μια πίστωση χρόνου για να ξεκαθαρίσει το τοπίο στην Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ. Μόλις παραιτηθεί ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος τη θέση του καταλαμβάνει ο Τέρενς Κουίκ, που αποτελεί ξένο σώμα για τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Επομένως θα δρομολογηθούν κοινοβουλευτικές εξελίξεις.

Η συζήτηση για τις αλλαγές στον Κανονισμό της Βουλής έχει φουντώσει, ενώ την ίδια στιγμή ο Πάνος Καμμένος διατηρεί ψηλά τους τόνους. Σημειώνεται πως με βάση τον Κανονισμό της Βουλής απαιτείται ο “μαγικός αριθμός” πέντε για να υφίσταται Κοινοβουλευτική Ομάδα. Και μάλιστα οι πέντε βουλευτές θα πρέπει να έχουν εκλεγεί με το ψηφοδέλτιο του κόμματος, κάτι που “δυσκολεύει” ακόμα περισσότερο το στόχο των μικρών κομμάτων.

Η θέση που διατυπώνουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες είναι πως χρειάζεται να έχουν εκλεγεί πέντε βουλευτές για να υφίσταται Κοινοβουλευτική Ομάδα ανεξαρτήτως της μετέπειτα έκβασης. Δηλαδή εφόσον το Σεπτέμβριο του 2015 εξελέγησαν πέντε βουλευτές δεν μπορεί να διαλυθεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ