Bloode: Συμπληρώθηκε ένας χρόνος συνεργασίας με την PwC

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
21 Ιουνίου 2017 | Πολιτική Οικονομία
Ένας από τους σημαντικότερους συνεργάτες μας και υποστηρικτές του οράματός μας είναι η PwC, αφού μέσω της συνεργασίας μας έχει αναπτυχθεί, εντός εταιρίας, ένα ολοκληρωμένο και αποδοτικό σύστημα αιμοδοσίας

Ένας από τους σημαντικότερους συνεργάτες μας και υποστηρικτές του οράματός μας είναι η PwC, αφού μέσω της συνεργασίας μας έχει αναπτυχθεί, εντός εταιρίας, ένα ολοκληρωμένο και αποδοτικό σύστημα αιμοδοσίας. Αν και η εταιρία διέθετε ήδη τράπεζα αίματος, προχώρησε μαζί μας σε περαιτέρω δράσεις ,όπως η κάλυψη των επιπρόσθετων αναγκών για αίμα, η δημιουργία μίας εσωτερικής καμπάνιας ενημέρωσης και παρακίνησης των εργαζομένων και η οργάνωση ξεχωριστών events αιμοδοσίας, για τη βελτίωση της εμπειρίας των αιμοδοτών.

Στην διάρκεια 12 μηνών πραγματοποιήσαμε 3 αιμοδοσίες στην PwC με τη συμβολή περισσότερων από 100 αιμοδοτών. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση  του αριθμού των αιμοδοσιών της εταιρίας, από 2 τον χρόνο σε 3, αφιερώνοντας την μία αιμοδοσία κάθε χρόνο στην στήριξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Στην αιμοδοσία του περασμένου Ιουλίου, το αίμα δόθηκε για την κάλυψη των αναγκών των παιδιών της Φλόγας, ενώ φέτος τον Μάιο στηρίχθηκαν οι ανάγκες των ηλικιωμένων μέσω του Silver Alert. Παράλληλα με την αιμοδοσία, ενημερώσαμε τους εργαζόμενους για την εθελοντική δωρεά μυελού των οστών και λάβαμε δείγματα από 53 εθελοντές. Τα νούμερα δείχνουν την προθυμία των εργαζομένων και την θέληση τους για προσφορά, ως μέλη μιας εταιρίας με κοινωνική ευθύνη.

Η συνεργασία μας με τη PwC σίγουρα συνέβαλε στην συνοχή και την δέσμευση των ανθρώπων της εταιρίας, άλλα ισχυροποίησε και το προφίλ κοινωνικής ευθύνης που διατηρεί. Ξεκινώντας από τις δράσεις εντός της εταιρείας, η συνεργασίας μας προχώρησε στην συνδημιουργία δράσεων εκτός της εταιρείας.

Τον Φεβρουάριο του 2016, πραγματοποιήθηκε στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων μία ξεχωριστή αιμοδοσία, που προσέλκυσε περισσότερους από 700 συμπολίτες μας και 300 παιδιά. Η αιμοδοσία ήταν αφιερωμένη στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμένων Παιδιών με Νεοπλασμτική Ασθένεια – ΦΛΟΓΑ, τον οποίο η Pwc στηρίζει πολλά χρόνια. Στην αιμοδοσία συμμετείχαν 127 εθελοντές αιμοδότες και 26 δότες μυελού των οστών.

Πέρα από τα εξαιρετικά ποσοστά συμμετοχής, η δράση αυτή είναι ξεχωριστή καθώς για πρώτη φορά η αιμοδοσία δεν είχε στόχο μόνο την κάλυψη των παρόντων αναγκών για αίμα αλλά την εκπαίδευση και την καλλιέργεια εθελοντικής κουλτούρας στα παιδιά που θα αποτελέσουν τους πολίτες του μέλλοντος. Στην δράση αυτή παραβρέθηκαν περισσότερα από 300 παιδιά και 11 ΜΚΟ που είχαν σχεδιάσει ειδικά παιχνίδια με θέμα την αιμοδοσία. Μικροί και μεγάλοι έπαιξαν, διασκέδασαν και έμαθαν για την σημασία της αιμοδοσίας, την ευκολία της διαδικασίας και το όφελος τόσο για την κοινωνία όσο και για τον ίδιο τον εθελοντή αιμοδότη.

Φέτος, δημιουργήσαμε μία σειρά αιμοδοσιών για Startups που πραγματοποιούνται σε co-working spaces. Στόχος μας ήταν η ενίσχυση του προγράμματος στήριξης της νεανικής επιχειρηματικότητας της    PwC. Τον Μάρτιο πραγματοποιήσαμε την πρώτη μας εθελοντική αιμοδοσία στο ΕΒΕΑ και τον Ιούνιο στο Orange Grove με την υπόσχεση ότι οι αιμοδοσίες αυτές θα συνεχιστούν και σε άλλους χώρους μέχρι το τέλος του 2017.

Τέλος, το πρόγραμμα αιμοδοσιών για τους εργαζομένους της PwC σε συνεργασία με το Bloode απέσπασε το Χρυσό Βραβείο για την συνεργασία Εταιρείας με ΜΚΟ στα Responsible Business Awards.

Τα θετικά αποτελέσματα αυτής της συνεργασίας μας γεμίζουν ελπίδα και αισιοδοξία για το μέλλον. Δεν είναι μόνο ότι συλλέχθηκε σημαντικός αριθμός μονάδων αίματος ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες περισσότερων από 600 ανθρώπων, είναι ότι κατορθώσαμε να αλλάξουμε τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε την αιμοδοσία, και από απλές διαδικασίες να τις κάνουμε διασκεδαστικές και εκπαιδευτικές εκδηλώσεις που κερδίζουν το ενδιαφέρον των πολιτών. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι μπήκαν τα θεμέλια για μία συνεργασία με προοπτικές που ενδυναμώνει συνεχώς τους  ανθρώπους που απαρτίζουν τους δύο οργανισμούς. Γεγονός που για εμάς είναι ιδιαίτερα σημαντικό καθώς αυτοί είναι οι εγγυητές για τη συνέχιση του οράματος των δύο οργανισμών και την δημιουργία αξίας, μέσω των δραστηριοτήτων του κάθε οργανισμού, για την κοινωνία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ