Τις πιο φιλικές χώρες ως προς το επιχειρείν για το 2018 κατέταξε σε μια λίστα το Forbe’s, με τη Βρετανία στην κορυφή. Η Ελλάδα, σε σύνολο 153 χωρών, βρίσκεται στην 44η θέση, κάτω από τη Ρουμανία…

Τις πιο φιλικές χώρες ως προς το επιχειρείν για το 2018 κατέταξε σε μια λίστα το Forbe’s, με τη Βρετανία στην κορυφή. Η Ελλάδα, σε σύνολο 153 χωρών, βρίσκεται στην 44η θέση, κάτω από τη Ρουμανία…

Παρά τις έντονες διεργασίες για το Brexit, η Μεγάλη Βρετανία κατέκτησε φέτος την κορυφή της λίστας του Forbes ως η πιο φιλική χώρα για το επιχειρείν, από την 5η θέση που ήταν πέρυσι. Η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, όπως αναφέρει το Forbes, μετά τη Γερμανία και τη Γαλλία, η Μεγάλη Βρετανία, έχει απλοποιήσει στον μέγιστο βαθμό όλες εκείνες τις διαδικασίες που αφορούν την έναρξη νέων επιχειρήσεων, καθιστώντας την έναν σημαντικό πόλο έλξης για τους επιχειρηματίες όλου του πλανήτη. Ωστόσο, το Forbe’s δεν παραλείπει να αναφερθεί στις έντονες ανησυχίες που υπάρχουν στον επιχειρηματικό κόσμο λόγω του Brexit, που όταν εφαρμοστεί πλήρως, θα προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις στο επιχειρείν.

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Νέα Ζηλανδία και στην τρίτη η Ολλανδία, με τη Σουηδία και τον Καναδά να κατακτούν την τέταρτη και πέμπτη θέση αντίστοιχα. Στις επόμενες θέσεις, βρίσκονται το Χονγκ Κονγκ (6η θέση), η Δανία (7η), η Ιρλανδία (8η), η Σιγκαπούρη (9η) και η Ελβετία στη 10η θέση.

Η Ελλάδα δεν χαρακτηρίζεται χώρα ιδιαίτερα φιλική προς το επιχειρείν, καθώς μια σειρά -άλυτων- προβλημάτων στρέφουν τους επιχειρηματίες σε άλλες, περισσότερο πρόσφορες, αγορές. Από την 44η θέση της κατάταξης σε σύνολο 153 χωρών, η Ελλάδα σκαρφάλωσε 6 θέσεις στην κατάταξη, καθώς πέρυσι ήταν στην 50ή θέση.

Το Forbe’s αναφέρει πως η εκρηκτική κατάσταση στην Ελλάδα αρχίζει να εξομαλύνεται, καθώς ήδη από τα τέλη του 2016 άρχισαν να διαφαίνονται σημάδια ανάκαμψης, τόσο στο ΑΕΠ όσο και στην ανεργία, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει πως η ελληνική οικονομία έχει καταφέρει να ορθοποδήσει. Οι ημιτελείς μεταρρυθμίσεις, τα «κόκκινα» δάνεια και η συνεχιζόμενη αβεβαιότητα είναι μερικοί από τους λόγους που ανθεί η παραοικονομία στην Ελλάδα, αναφέρει το Forbe’s, χωρίς η κυβέρνηση να μπορεί ακόμη να τιθασεύσει τη φοροδιαφυγή.

Πηγή: BusinessNews Magazine

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ