"Αυλαία" εντός 90 ημερών για τα κανάλια που δεν θα λάβουν άδεια

29 Αυγούστου 2016 | Πολιτική Οικονομία
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Τι δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη

Το πολύ έως 90 ημέρες θα είναι ο χρόνος, που θα δοθεί από την Κυβέρνηση μετά το πέρας του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες και κατόπιν αυτού "όποιος δεν έχει άδεια δε θα μπορεί να εκπέμψει", δήλωσε η κυβερνητική Εκπρόσωπος.

Συγκεκριμένα, σε ραδιοφωνική της συνέντευξη (Real fm), η κ. Γεροβασίλη ανέφερε επ αυτού: "Προβλέπεται ότι θα υπάρχει ένας χρόνος προσαρμογής γιατί δεν ξέρουμε αν αυτοί που θα πάρουν άδεια θα είναι κάποιοι από παλαιοί ή καινούργιοι, θα υπάρχει χρόνος προσαρμογής ανάλογα ποιοι πάρουν άδεια. Προβλέπεται να είναι μέχρι 90 ημέρες μάξιμουμ. Και μετά από εκεί όποιος δεν έχει άδεια δε θα μπορεί να εκπέμψει", ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας για τον ΕΝΦΙΑ, η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε πως στο επόμενο διάστημα γίνεται επεξεργασία να αντικατασταθεί ο ΕΝΦΙΑ με φόρο ακίνητης περιουσίας. Όπως τόνισε, "ξεχνάμε τις εκλογές που έγιναν πέρυσι με ψηφισμένη συμφωνία με 221 βουλευτές, ψήφισαν την παραμονή του ΕΝΦΙΑ. Ο ελληνικός λαός επέλεξε να διαχειριστούμε την Ελλάδα μέσα σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία. Η ΝΔ έλεγε ότι ήταν ένας δίκαιος φόρος. Το 92% θα πληρώσουν - κάποιοι μέσα σ’ αυτούς έχουν αύξηση μέχρι 10 ευρώ - μέχρι και 300 ευρώ λιγότερο. Αυξημένος είναι σε κάποιες μονοκατοικίες, στο Κολωνάκι, το Ψυχικό και την Γλυφάδα".

Για το ενδεχόμενο να μην γίνει δεκτή η πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης για την μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων το 2018, η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε πως "δεν μπορούν να προαναγγέλλονται αποφάσεις πριν από μία συζήτηση". 

"Υλοποιούμε όλα όσα έχουμε συμφωνήσει. Είναι συμφωνημένο ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο. Είμαστε στην υλοποίηση της συμφωνίας του περασμένου καλοκαιριού. Οι μονομερείς ενέργειες και από τις δύο πλευρές δεν νομίζω ότι θα απαιτηθούν. Η ελληνική κυβέρνηση με αποδείξεις έχει παλέψει και έχει μειώσει τα προηγούμενα πρωτογενή πλεονάσματα. Στον ίδιο δρόμο θα συνεχίσουμε και τώρα". 

Για την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ και τη νέα παραπομπή του κ. Γεωργίου σε δίκη,ανέφερε: "Δεν πάγωσε καμία συζήτηση. Αυτά είναι εικασίες που δεν στέκουν. Προς το παρόν, η συζήτηση ξεκίνησε. Είδαμε κάποιες νευρικές αντιδράσεις και κάποιες υπερβολές. Είδαμε βεβαίως και μία συμπόρευση και μία ένταση και στη ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ. Μας κάνουν εντύπωση όλα αυτά. Ελπίζουμε όλοι όσοι κάνουν αυτή τη συζήτηση να έχουν εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη και στις αποφάσεις της". 

"Η απάντηση που έστειλε ο κ. Τσακαλώτος είναι σαφής, όσο σαφής είναι και η επιστολή που έστειλε η Κομισιόν στον υπουργό. Η ελληνική κυβέρνηση εργάζεται σταθερά για την αποπολιτικοποίηση στις ανεξάρτητες αρχές, ακόμη και στον δημόσιο τομέα", είπε η κ. Γεροβασίλη,  και συμπλήρωσε αναφερόμενη στην επιστολή της Κομισιόν: "Υπάρχει μία αντίφαση στην επιστολή της Κομισιόν στον υπουργό Οικονομικών. Ζητάει εμείς να μιλήσουμε για το θέμα αυτό και να τοποθετηθούμε και παρακάτω λέει ότι δεν πρέπει κανείς να παρεμβαίνει στις ανεξάρτητες αρχές και στη δικαιοσύνη". 

"Εμείς από την πλευρά μας αφήνουμε τη δικαιοσύνη να λειτουργήσει ανεξάρτητα. Δεν παρεμβαίνουμε ούτε υπέρ ή κατά του κ. Γεωργίου ούτε κανενός. Οποιαδήποτε συζήτηση για αυτή την υπόθεση σήμερα είναι παρέμβαση στην ελληνική δικαιοσύνη", τόνισε. 

Ερωτηθείσα για τις ιδιωτικοποιήσεις του ΤΑΙΠΕΔ, η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε: "Διαρκώς όμως προσπαθούμε και σε κάποιες το έχουμε καταφέρει να βελτιώσουμε αυτές τις συμφωνίες με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον, όπως έγινε στο Ελληνικό. Την αγωνία των υπουργών να βελτιώσουν την κατανοούμε απολύτως".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ