Ραγδαίες οι εξελίξεις στο Κίνημα Αλλαγής

Άνω - κάτω το Κίνημα Αλλαγής μετά τις αλυσιδωτές αντιδράσεις που πυροδότησε η -μόλις προ ημερών-απόφαση της ΚΕ της ΔΗΜΑΡ, να υιοθετήσει έστω και οριακά την απόφαση του προέδρου Θανάση Θεοχαρόπουλου, για υπερψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών στην επικείμενη ψηφοφορία, αγνοώντας την προειδοποίηση Γεννηματά για συνέπειες σε μια τέτοια περίπτωση.

Την σχεδόν ακαριαία απόφαση διαγραφής του Θανάση Θεοχαρόπουλου, ακολούθησε η χθεσινοβραδινή απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Δημοκρατικής Αριστεράς, η οποία ανακοίνωσε μεταξύ άλλων οτι «ακυρώθηκε
η επιδίωξη της ΔΗΜΑΡ να δώσει τις επόμενες πολιτικές μάχες μέσα από το Κίνημα Αλλαγής
, παραθέτοντας το ακόλουθο σκεπτικό: «Tο επιχείρημα ότι η διαγραφή του Προέδρου της ΔΗΜΑΡ από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης δε σημαίνει και διαγραφή της ΔΗΜΑΡ από το Κίνημα Αλλαγής είναι αδύνατο να σταθεί λογικά. Η συγκεκριμένη απόφαση ουσιαστικά έθεσε μονομερώς τη ΔΗΜΑΡ εκτός του πολυκομματικού φορέα του Κινήματος Αλλαγής».

Με βάση τα νέα δεδομένα προκύπτουν δυο ερωτήματα: 1ον) θα συνέλθει και πότε για το ίδιο θέμα η Κεντρική Επιτροπή, κομματικό όργανο που υπερτερεί έναντι της Εκτελεστικής Επιτροπής και 2ον) ποια θα είναι η τελική θέση της μειοψηφούσας τάσης καθώς η απόφαση υπέρ του διαζυγίου με το ΚΙΝΑΛ, ελήφθη μετά απο ψηφοφορία με 11 μέλη υπέρ και 5 κατά. Τα πέντε μέλη που καταψήφισαν θέτουν πάντως -όπως προκύπτει απο την ανακοίνωση -ζήτημα επικύρωσης της απόφασης απο την Κεντρική Επιτροπή.

Σε οτι αφορά τον διαγραφέντα πλέον Θανάση Θεοχαρόπουλο τα ακόλουθα δυο σενάρια που παραμένουν ανοιχτά είναι: είτε η επιβεβαίωση της σεναριολογίας του προηγούμενου διαστήματος περί συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, είτε η συσπείρωση εκείνων των δυνάμεων εντός της ΔΗΜΑΡ και εν γένει της κεντροαριστεράς οι οποίες θα γυρίσουν την πλάτη στον υπό προώθηση ενιαίο φορέα που επιχειρεί η Φώφη Γεννηματά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ