"Αναζητούμε λύσεις στο θέμα του ελληνικού χρέους" δήλωσε ο Κερέ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
28 Νοεμβρίου 2016 | Πολιτική Οικονομία
Τι δήλωσε ο Μπενουά Κερέ κατά την ομιλία του στο 27ο συνέδριο "H 'Ωρα της Ελληνικής Οικονομίας"

Το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ΕΚΤ, κ. Μπενουά Κερέ δήλωσε κατά την ομιλία του στο 27ο συνέδριο "H 'Ωρα της Ελληνικής Οικονομίας" ότι όλα τα μέρη αντιλαμβάνονται πλέον ότι υπάρχει θέμα βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους. 

"Αναζητούμε λύσεις στο θέμα του ελληνικού χρέους", πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο ίδιος. 

Το νούμερο δύο στέλεχος της Ευρωπαϊκή Κεντρικής Τράπεζας, υπογράμμισε επίσης την ανάγκη της επιτυχούς ολοκλήρωσης της δεύτερης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, η οποία μαζί με τις θετικές εξελίξεις στο μέτωπο των συζητήσεων του ελληνικού χρέους θα συνυπολογιστούν κατά την απόφαση της ΕΚΤ για να συμπεριληφθεί και η Ελλάδα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Τράπεζας (QE). 

Ο κ. Κερέ έκανε λόγο για πρόοδο αλλά και για προκλήσεις στο ελληνικό πρόγραμμα, τόνισε την ανάγκη προσήλωσης της κυβέρνησης στις μεταρρυθμίσεις ενώ αναφέρθηκε εκτενώς και στο κρίσιμο ζήτημα των κόκκινων δανείων. 

Εκτίμησε ότι η αποκατάσταση της ανταγωνιστικότητας και η ενίσχυση των επενδύσεων αποτελούν "κλειδί" για την ανάπτυξη, ενώ συμπλήρωσε πως η επίλυση του ζητήματος των NPLs θα βοηθήσει την ανάκαμψη της Ελλάδας. 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ