Αναβιώνει το Tourist Trophy μοτοσυκλέτας στο Ψυχικό

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
14 Οκτωβρίου 2016 | Πολιτική Οικονομία
Την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016

Την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016 θα πραγματοποιηθεί στους δρόμους του Ψυχικού η ιστορικότερη εκδήλωση μοτοσυκλέτας που έχει γίνει μέχρι σήμερα στην Ελλάδα. Αναβιώνει ο πρώτος αγώνας ταχύτητας σε «πίστα» που έγινε στη χώρα μας , το «Tourist Trophy Ψυχικού», όπως είχε ονομαστεί από τους τότε οργανωτές του.

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν μερικές από τις πιο ονομαστές μοτοσυκλέτες  που θα τρέξουν στην ίδια εκείνη διαδρομή που είχαν τρέξει οι πρωτοπόροι των αγώνων! Ο πρώτος αυτός αγώνας ταχύτητας είχε γίνει στο Ψυχικό και μάλιστα στα πρότυπα του διασημότερου αγώνα μοτοσυκλέτας στον κόσμο, του Tourist Trophy (ΤΤ) που γίνεται εδώ και… 109  χρόνια στο γνωστό νησί Άϊλ οφ Μαν, της Βρετανίας.

Στην εκδήλωση θα είναι παρόντες γνωστοί Έλληνες πρωταθλητές της κλασικής περιόδου αλλά και άλλοι αξιόλογοι μοτοσυκλετιστές με τις «κούκλες» τους  από το 1910 μέχρι και το 1968. Πρόκειται για κορυφαίες κλασικές μοτοσυκλέτες που δεν βγαίνουν εύκολα στους δρόμους ! Π.χ.  BSA… του 1926 (!), Νιού Ιμπήριαλ του 37, Ζούνταππ του 1933, BMW R 12 του 35, Μπενέλλι, Βελοσέτ, Χάρλεϋ,  Παρίλλα, Χόρεξ, Μότο Γκούτσι του 1930 και άλλες.

Οι αγωνιζόμενοι θα χωριστούν σε δύο κατηγορίες. Η πρώτη για μοτοσυκλέτες από το 1910 μέχρι και το 1945 και η δεύτερη από το 1946 μέχρι και το 1968. Η εκδήλωση της ερχόμενης Κυριακής  δεν είναι ένας απλός «αγώνας», αλλά- ουσιαστικά- πρόκειται για μία πολιτιστική εκδήλωση που θα ξυπνήσει ιστορικές μνήμες μιας εποχής που έφυγε, όχι μόνο για το Ψυχικό αλλά και για όλη την Ελλάδα. Άλλωστε, γι’ αυτό, θα υπάρχει στην Πρώτη  Πλατεία και έκθεση μοτοσυκλετών εποχής!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ