3.000 τουρίστες προσγειώθηκαν μέσα σε μία ημέρα στην Σκιάθο

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
23 Μαΐου 2018 | Πολιτική Οικονομία
Περισσότεροι από 3.000 ξένοι τουρίστες αφίχθησαν μόνο την περασμένη Πέμπτη στο αεροδρόμιο της Σκιάθου. Τ

Περισσότεροι από 3.000 ξένοι τουρίστες αφίχθησαν μόνο την περασμένη Πέμπτη στο αεροδρόμιο της Σκιάθου. Την ίδια ώρα, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η έναρξη των πτήσεων της Easy Jet στις 27 Ιουνίου στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου, πτήσεις που θα συνδέσουν την κεντρική Ελλάδα με το Λονδίνο.

Με δήλωσή του ο Κώστας Ευσταθίου, αερολιμενάρχης στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου, υπογράμμισε ότι οι πληρότητες των τσάρτερ είναι υψηλές, υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον από Βολιώτες που επιθυμούν να ταξιδέψουν αντίστοιχα στο εξωτερικό και παράλληλα αρκετοί έχουν το βλέμμα στραμμένο και προς την αεροπορική εταιρεία Easy Jet, που επιτέλους ανοίγει τον κύκλο των πτήσεων από το εξωτερικό προς το αεροδρόμιο της Κεντρικής Ελλάδος.

Οι πτήσεις της Easy Jet θα πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη και Παρασκευή στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου, με αφετηρία το Γκάτγουικ του Λονδίνου και υψηλά ποσοστά πληρότητας σε επίπεδο Αγγλων επιβατών. Μετά την άφιξη, οι πτήσεις θα γίνονται την ίδια ημέρα αντίστροφα, δηλαδή από Βόλο προς Λονδίνο.Τα δεδομένα που υπάρχουν είναι ενθαρρυντικά, σύμφωνα με την εκτίμηση του κ. Ευσταθίου, ο οποίος σημειώνει, ωστόσο, ότι είναι νωρίς για να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα. Ωστόσο, η γενική αίσθηση είναι ότι η αύξηση των αφίξεων θα φτάσει στο 30%.

Όσον αφορά τη συγκεκριμένη εταιρεία, οι πτήσεις της Τετάρτης θα διαρκέσουν μέχρι την 29η Αυγούστου, και του Σαββάτου μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου.

Ευοίωνα είναι τα δεδομένα και για το αεροδρόμιο της Σκιάθου, που ανεβάζει στροφές και πτήσεις με την προοπτική να φτάσει τις 36 ημερησίως στην κορύφωση της θερινής σεζόν.

Την Πέμπτη, ειδικότερα, προσγειώθηκαν 15 πτήσεις εξωτερικού και μια εσωτερικού στο αεροδρόμιο της Σκιάθου, ενώ ενισχύεται η άποψη που έχει εκφραστεί από ειδικούς, ότι θα σημειωθεί μονοψήφια αύξηση στη φετινή αεροπορική κίνηση από το εξωτερικό.

Όπως ανέφερε ο airport manager Στέφανος Παπαδόπουλος, η μονοψήφια αύξηση της τάξης του 4 έως 7% είναι υγιής. «Λογικά, πρέπει να έχουμε κάθε χρόνο μεγαλύτερη κίνηση όσον αφορά τις αφίξεις. Ο Δήμος Σκιάθου κάνει πολύ σοβαρή προσπάθεια για να αναπτυχθεί τουριστικά η Σκιάθος, και πιστεύω ότι του χρόνου θα είμαστε καλύτερα και θα καταφέρουμε να επιμηκύνουμε τη σεζόν», είπε.

Πηγή: Ταχυδρόμος

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ