Χρ. Σταϊκούρας: Πιθανή δεύτερη πρόωρη αποπληρωμή δανείου του ΔΝΤ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
18 Δεκεμβρίου 2019 | Πολιτική Οικονομία
Μία δεύτερη κίνηση πρόωρης αποπληρωμής μέρους του ακριβού δανείου της χώρας με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο σχεδιάζει η κυβέρνηση μέσα στο 2020 όπως αποκάλυψε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας σε συνέντευξη που έδωσε στο πρακτορείο Reuters.

 

Όπως αναφέρεται, η Ελλάδα εξετάζει το ενδεχόμενο πρόωρης αποπληρωμής και άλλων "ακριβών" δανείων του ΔΝΤ, προκειμένου να βελτιώσει το προφίλ του χρέους της, ενώ στοχεύει να πείσει τους θεσμικούς πιστωτές της να επιτρέψουν μείωση των στόχων για τα πλεονάσματα για τα επόμενα χρόνια, δεδομένης της εξόδου από τα προγράμματα διάσωσης.

"Είναι πιθανή μια επιπλέον αποπληρωμή δανείων του ΔΝΤ το 2020", ανέφερε ο υπουργός, χωρίς να αποκαλύψει ακριβές ποσό το οποίο στοχεύει να αποπληρώσει πρόωρα η Αθήνα εντός του επόμενου έτους. Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα χρωστά στο Ταμείο 5,5 δισ. ευρώ.

"Η νέα πρόωρη αποπληρωμή θα πρέπει να φτάνει μέχρις ενός συγκεκριμένου σημείου το οποίο να επιτρέπει στο ΔΝΤ να διατηρήσει την παρουσία του στην Ελλάδα μέχρι το τέλος της μεταπρογραμματικής περιόδου επιτήρησης", διευκρίνισε ο κ. Σταϊκούρας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ