Συρίγος: Eπιτρέπεται το push back όταν πρόκειται για θέματα δημόσιας υγείας και ασφάλειας

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
28 Φεβρουαρίου 2020 | Πολιτική Οικονομία
Στην επιχείρηση αποτροπής των μεταναστευτικών ροών από την Τουρκία δια των θαλάσσιων οδών, αναφέρθηκε, μιλώντας το ΘΕΜΑ 104.6 ο βουλευτής της ΝΔ και καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου Άγγελος Συρίγος.

Στην επιχείρηση αποτροπής των μεταναστευτικών ροών από την Τουρκία δια των θαλάσσιων οδών, αναφέρθηκε, μιλώντας το ΘΕΜΑ 104.6 ο βουλευτής της ΝΔ και καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου Άγγελος Συρίγος, τασσόμενος υπέρ μίας αυστηρής πολιτικής αντιμετώπισης ενδεχόμενων  κυμάτων.

«Μιλάμε για αναχαίτιση ροών. Είναι εντελώς διαφορετικές συνθήκες. Τα πλοία μας θα εμποδίζουν να πλησιάσει κάποιος. Θα εμποδίζουν ένα πλοίο να πλησιάσει τις ακτές. Όπως το λέω απλά» είπε ο κ. Συρίγος για να συνεχίσει: «Αν ο άλλος πηδήξει στο νερό είσαι αναγκασμένος να τον μαζέψεις. Αλλά όταν ο άλλος ξέρει ότι δεν είναι ευπρόσδεκτος δεν θα δώσει 2500 – 3000 ευρώ στον λαθροδιακινητή για να περάσει. Η οικογένεια με τα παιδιά δεν θα ανέβει πάνω στη βάρκα για να περάσουν εάν ξέρει ο άλλος ότι τα παιδιά του θα πέσουν μέσα στο νερό».

Όπως εξήγησε «είναι διαφορετικές οι συνθήκες. Είναι άλλο να ξέρεις ότι θα έρθω και θα φτάσω με κάποιο τρόπο και άλλο να ξέρεις ότι ο άλλος θα με εμποδίσει να φτάσω. Κάποιοι ίσως φτάσουν, θα φτάσουν σίγουρα. Αλλά το μήνυμα που περνάει είναι εντελώς διαφορετικό».

Σε επισήμανση ότι το push back στη θάλασσα απαγορεύεται ο κ. Συρίγος απάντησε: «Όχι, όταν μιλάμε για δημόσια υγεία και δημόσια ασφάλεια. Είμαι κατηγορηματικός σε αυτό». Κληθείς να απαντήσει εάν θα βυθίζουν τις βάρκες με τους μετανάστες είπε "όχι" και διευκρίνιε για το πώς θα γίνεται η αποτροπή, λέγοντας ότι "δεν θα επιτρέπουν στις βάρκες τον πλου, να μπαίνουν σε εθνικά χωρικά ύδατα".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ