Σκυλακάκης: Έρχεται πακέτο μέτρων για ανέργους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
07 Απριλίου 2020 | Πολιτική Οικονομία
Ο υφυπουργός ανέφερε ότι η κυβέρνηση πρέπει να κρατήσει αποθέματα ώστε να υπάρξει μια επανεκκίνηση της οικονομίας μετά την κρίση

Για τα μέτρα στήριξης της οικονομίας, εν μέσω της κρίσης του κορονοϊού, μίλησε ο υφυπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο οποίος τόνισε ότι υπάρχουν ατέλειες που πρέπει να εξεταστούν.

«Δεν γνωρίζουμε το σημείο εξόδου από την κρίση και δεν ξέρουμε τις επιπτώσεις στον τουρισμό. Μπορεί να έχουμε ελάχιστον τουρισμό το καλοκαίρι. Πρέπει να κρατήσουμε αποθέματα» είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ενώ πρόσθεσε πως «πρέπει να είμαστε κρατημένοι για την επανεκκίνηση».

Ο κ. Σκυλακάκης δήλωσε ότι η κυβέρνηση ετοιμάζει πακέτο για τους μακροχρόνια ανέργους και επιμέρους πακέτα για τους εργαζόμενους στον πρωτογενή τομέα που πλήττονται από αυτήν την κρίση, η οποία «ήρθε από τον ουρανό».

«Πρέπει να δούμε τις συνέπειες στον τουρισμό για να αποφασίσουμε για τους εποχικούς υπαλλήλους» σημείωσε και γνωστοποίησε ότι ξεκινά σύστημα από την ΑΑΔΕ για άμεση επικοινωνία όσων πλήττονται και δεν έχουν κλειδάριθμο. Οι άμεσα ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να κλείσουν ηλεκτρονικό ραντεβού μέσω email.

Για το Δώρο Πάσχα σε εργαζόμενους στα νοσοκομεία δήλωσε ότι θα φορολογηθεί κανονικά σαν μισθός, ενώ ανέφερε ότι τα αναδρομικά θα κατατεθούν κανονικά στους συνταξιούχους.

Σχετικά με τη μείωση ενοικίου για πληττόμενες επιχειρήσεις και τους υπαλλήλους τους, που ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, τόνισε ότι το βάρος πρέπει να μοιραστεί και για τους ιδιοκτήτες.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ