Σεντένο: Δεκέμβριο θα εξεταστεί το θέμα της Ελλάδας

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
13 Σεπτεμβρίου 2019 | Πολιτική Οικονομία
Καλωσορίσαμε τον Χρήστο Σταϊκούρα και τον νέο Ιταλό υπουργό Οικονομικών και ακούσαμε τις προτεραιότητες πολιτικής τους και τη δέσμευση σε πολιτικές που προσφέρουν σταθερότητα στην οικονομία, δήλωσε ο επικεφαλής του Eurogroup μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης.

«Δεν συζητήσαμε λεπτομέρειες. Θα εξετάσουμε το θέμα της Ελλάδας το Δεκέμβριο στο πλαίσιο της τέταρτης έκθεσης μεταμνημονιακής εποπτείας» συμπλήρωσε.

Από την πλευρά του, ο Μπερνουά Κερέ της ΕΚΤ χαιρέτησε την συνεχιζόμενη βελτίωση του οικονομικού κλίματος της Ελλάδας, τόσο σε ότι αφορά τις αγορές, όσο και τη ρευστότητα του τραπεζικού τομέα.

«Χαιρετίσαμε την δέσμευση της κυβέρνηση να κάνει πρόοδο σε αυτούς τους τομείς και την ενθαρρύνουμε να χτίσει πάνω στην σημαντική πρόοδο που έγινε από το 2015 και να παρουσιάσει στιβαρά μέτρα που χρειάζονται».

Από την πλευρά της ΕΚΤ, συμπλήρωσε εστιάζει στην περαιτέρω μείωση των κόκκινων δανείων και αυτό περιλαμβάνει περαιτέρω δουλειά πάνω στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, βελτίωση της διαχείρισης των δανείων με κρατικές εγγυήσεις και το πτωχευτικό πλαίσιο, συνέχισε.

Ξέρουμε ότι η κυβέρνηση είναι πολύ δεσμευμένη σε αυτό και περιμένουμε να το συζητήσουμε στο πλαίσιο της τέταρτης έκθεσης, κατέληξε.

Πηγή: euro2day.gr 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ