Πέτσας: Δεν θα ανεχτούμε παραβίαση της κυριαρχίας μας-Θα κάνουμε ότι χρειαστεί

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
23 Ιουλίου 2020 | Πολιτική Οικονομία
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, δήλωσε πως ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση παρακολουθούν τις εξελίξεις μετά την έκδοση της παράνομης τουρκικής Navtex με ψυχραιμία και ετοιμότητα.

 

«Η κυβέρνηση αναπτύσσει σε διεθνές και εθνικό επίπεδο όλες τις αναγκαίες πρωτοβουλίες» τόνισε ο κ. Πέτσας, «η Ελλάδα κινείται με αυτοπεποίθηση, σιγουριά και απόλυτη ετοιμότητα».

Όπως ξεκαθάρισε, η αναγγελία τουρκικών ερευνών σε τμήμα της ελληνικής υφαλοκρηπίδας συνιστά «κλιμάκωση της έντασης στην περιοχή και καταδεικνύει την εμμονή της Τουρκίας στην παραβατικότητα και την περιφρόνηση στο διεθνές δίκαιο».

Η Ελλάδα, υπογράμμισε ο κ. Πέτσας, δεν θα δεχθεί παραβίαση της κυριαρχίας της και θα κάνει ό,τι χρειαστεί για αν υπερασπιστεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα.

Δύο 24ωρα μετά την έκδοση της Navtex, «η κατάσταση παραμένει σταθερή, την παρακολουθούμε με ψυχραιμία και ετοιμότητα» κατέληξε.

«Με τροπολογία Κικίλια θα προχωρήσει άμεσα η αναδιάρθρωση του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας», πρόσθεσε.

Ο ίδιος αναφέρθηκε και «στην απαράδεκτη χθεσινή συμπεριφορά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μάρκου, που αρνήθηκε να παραιτηθεί από πρόεδρος του Συμβουλίου», και σημείωσε ότι «αυτός θα αντικατασταθεί».

Για την επέτειο της τραγωδίας στο Μάτι

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αναφερόμενος στην τραγωδία στο Μάτι, έκανε λόγο για μια «άθλια επικοινωνιακή παράσταση», αναφερόμενος στα όσα έπραξε η τότε κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και όσα διαδραματίστηκαν την ημέρα που ξέσπασε η φονική πυρκαγιά στην περιοχή.

Ο ίδιος στηλίτευσε τις κινήσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αναφορικά με τις αποκαλύψεις της εφημερίδας «Καθημερινή» και «τις προσπάθειες που γίνονται», όπως, είπε, «για να μη βγει στο φως όλη η αλήθεια για τις ευθύνες».

Για τη συμφωνία της Ε.Ε. σχετικά με το Ταμείο Ανάκαμψης

Αναφερόμενος, εξάλλου, στη συμφωνία που επήλθε κατά τη Σύνοδο Κορυφής για το Ταμείο Ανάκαμψης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για «εθνική επιτυχία» και σημείωσε πως η Ελλάδα θα λάβει ποσό ύψους 32 δισ. ευρώ.

Για τις δηλώσεις Σαμαρά περί ενδεχόμενων ευθυνών Τσίπρα στην υπόθεση Παπαγγελόπουλου

«Δεν θέλω να σχολιάσω το περιεχόμενο των δηλώσεων του πρώην πρωθυπουργό. Θεωρώ αδιανόητη οποιαδήποτε συναλλαγή για συννενόηση στα εθνικά θέματα», δήλωσε ο κ. Πέτσας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ