Ντ. Μπακογιάννη: Αν γίνει πόλεμος θα είμαστε μόνοι μας

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
10 Δεκεμβρίου 2019 | Πολιτική Οικονομία
Να καταφύγουμε στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας προτείνει η Ντόρα Μπακογιάννη σαν μέθοδο επίλυσης των ελληνοτουρκικών, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι σε περίπτωση πολέμου, θα είμαστε μόνοι μας..

Μιλώντας στο Action 24 και στην εκπομπή "Αντιθέσεις" είπε χαρακτηριστικά:

Η Ντ. Μπακογιάννη ανέφερε ότι πάντα υπάρχει ο κίνδυνος ενός θερμού επεισοδίου, ωστόσο εκτίμησε ότι δεν είναι αυξημένος και ότι η κατάσταση δεν χρειάζεται δραματοποίηση, αλλά σοβαρότητα και υπευθυνότητα.

Μάλιστα, συμφώνησε με την άποψη του πρώην υπουργού Άμυνας, Ευάγγελου Αποστολάκη, ότι αν κάνουμε πόλεμο θα είμαστε μόνοι μας, ωστόσο πρόσθεσε πως σε διπλωματικό επίπεδο η Ελλάδα δεν είναι μόνη της ενώ αντίθετα η Τουρκία με την πολιτική που ακολουθεί θα απομονωθεί διεθνώς.

Ντ. Μπακογιάννη: Αν κάνουμε πόλεμο θα είμαστε μόνοι

"Αν κάνουμε πόλεμο θα είμαστε μόνοι μας. Κανείς δεν πρόκειται να πολεμήσει για μας και να σκοτωθεί. Διπλωματικά όμως δεν είμαστε μόνοι μας. Και ο μεγάλος πόλεμος είναι η επιτυχία να μην κανείς πόλεμο. Όσοι λένε ότι είμαστε μόνοι μας διπλωματικά και επικρίνουν την Ευρωπαϊκή Ένωση, να μας πουν την άλλη πρόταση. Τι θέλουν, να βγάλουμε τον στόλο και να πυροβολούμε; Θα είναι καλό όλοι αυτοί οι περισπούδαστοι αναλυτές να βουτάνε τη γλώσσα στο μυαλό πριν μιλήσουν για εξωτερική πολιτική. Περιμένω να υπάρχει μια αίσθηση ευθύνης", είπε.

 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ