Μητσοτάκης για Εξάρχεια: Καμία αυθαιρεσία δεν είναι ανεκτή στο όνομα τάχα της ελευθερίας

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
20 Σεπτεμβρίου 2019 | Πολιτική Οικονομία
Ο κύριος Μητσοτάκης τονίζει ότι πρόκειται για «ένα ακόμα βήμα για την επιστροφή της γειτονιάς στους κατοίκους της».

«Καμία αυθαιρεσία πλέον δεν θα γίνεται ανεκτή στο όνομα τάχα της ελευθερίας», επισημαίνει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σχολιάζοντας την απομάκρυνση του «ΚΕΠ» των αντιεξουσιαστών από την πλατεία Εξαρχείων.

Ο κύριος Μητσοτάκης τονίζει ότι πρόκειται για «ένα ακόμα βήμα για την επιστροφή της γειτονιάς στους κατοίκους της».

Ολόκληρη η δήλωση του πρωθυπουργού:

Η συμβολική αλλά και ουσιαστική ενέργεια της απομάκρυνσης του αυθαίρετου κοντέινερ από την πλατεία Εξαρχείων, είναι ένα ακόμα βήμα για την επιστροφή της γειτονιάς στους κατοίκους της. Καμία αυθαιρεσία πλέον δεν θα γίνεται ανεκτή στο όνομα τάχα της ελευθερίας. Γιατί ελευθερία σημαίνει οι πολίτες να κυκλοφορούν απρόσκοπτα στην πόλη τους και να χαίρονται τους δρόμους, τις πλατείες, κάθε δημόσιο χώρο. Αυτό το δημοκρατικό δικαίωμα θα το υπερασπιστούμε με τη στήριξη όλων των Ελλήνων.
Αστυνομία και Δήμος Αθηναίων ξήλωσαν το «ΚΕΠ» των αναρχικών στα Εξάρχεια!

Μεγάλη επιχείρηση της Αστυνομίας πραγματοποιήθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες, για την απομάκρυνση κοντέινερ, του λεγόμενου ΚΕΠ των αναρχικών, από την πλατεία στα Εξάρχεια.

Πρόκειται για το περίφημο κοντέινερ που στήθηκε από αντιεξουσιαστές πριν από περίπου τρία χρόνια και λειτουργούσε ως περίπτερο ενημέρωσης, όπως τον είχαν χαρακτηρίσει παλαιότερα σε σχετική ανακοίνωση. Γερανοφόρο του δήμου έφτασε στο σημείο, σήκωσε το κοντέινερ και το φόρτωσε σε ειδικό όχημα. Σημειώνεται ότι η επιχείρηση ξεκίνησε λίγο μετά τις 6:30 το πρωί.

Οπως μετέδωσε η τηλεόραση του ΣΚΑΪ, μετά την απομάκρυνση του κοντέινερ άνθρωποι του δήμου έφτασαν στο σημείο και καθάρισαν τον χώρο από σκουπίδια, πανό και αφίσες.

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου Αθηναίων, «οι δράσεις του Δήμου Αθηναίων στην πλατεία Εξαρχείων περιλαμβάνονται στο συνολικό σχέδιο που έχει εκπονηθεί από την νέα δημοτική αρχή για τις 129 γειτονιές της Αθήνας και έχει η εφαρμογή του ξεκίνησε ήδη. Στην προσπάθεια που ξεκινήσαμε για να βελτιώσουμε την καθημερινότητα των Αθηναίων, είμαστε αποφασισμένοι να μην αφήσουμε ούτε μια μέρα να πάει χαμένη. Με δράσεις που ενισχύουν την καθαριότητα, βελτιώνουν τον φωτισμό, εμπλουτίζουν το πράσινο και αξιοποιούν τον δημόσιο χώρο προς όφελος των δημοτών. Συνεχίζουμε την μάχη της καθημερινότητας παντού στην πόλη».

Υπενθυμίζεται πως το κοντέινερ είχε στηθεί στην πλατεία Εξαρχείων από τον Απρίλιο του 2017 αλλά ουδείς από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη επί ΣΥΡΙΖΑ ή την προηγούμενη διοίκηση του Δήμου Αθηναίων είχε ασχοληθεί να το απομακρύνει. Όπως μετέδιδε ο Ελεύθερος Τύπος από τότε, «το κοντέινερ που στήθηκε το Σάββατο 10 Απριλίου 2017 από αναρχικούς θα λειτουργεί, όπως λένε, ως «περίπτερο ενημέρωσης ενάντια στην κρατική καταστολή, τις μαφίες και τον κοινωνικό κανιβαλισμό»».

Περίπου έναν μήνα μετά, τον Μάιο του 2017 το «πολιτικό περίπτερο» είχε… επεκταθεί, βάζοντας υποστυλώματα για την τοποθέτηση στεγάστρου προκειμένου να προστατεύονται από τον ήλιο τα βιβλία που εκτίθεντο κάτω από αυτό, όπως και οι επισκέπτες του. Η ενέργεια των «διαχειριστών» για την προβολή ταινιών φαίνεται να ανέστειλε προσωρινά την όποια διάθεση απομάκρυνσης, καθώς οι υπεύθυνοι του Δήμου Αθηναίων, οι οποίοι έπρεπε να λάβουν την τελική απόφαση, περίμεναν τότε να δουν την ανταπόκριση και απήχηση του «κινηματογράφου»!..

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ