Μητσοτάκης: Απομονωμένη διπλωματικά η Τουρκία μετά τη συμφωνία με Λιβύη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
13 Δεκεμβρίου 2019 | Πολιτική Οικονομία
Ο πρωθυπουργός της χώρας, Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη τύπου μετά τη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Κλίμα έκανε λόγο για διεθνή απομόνωση της Τουρκίας και διπλωματική στήριξη στην Ελλάδα για το «παντελώς άκυρο το μνημόνιο Τουρκίας – Λιβύης», όπως το χαρακτήρισε.

 

«Το δήθεν μνημόνιο μεταξύ Τουρκίας-Λιβύης καταπατά τα δικαιώματα των ελληνικών νησιών». Θέλω να γνωρίζουν όλοι και όλες οι Έλληνες και οι Ελληνίδες από τη μία άκρη της χώρας μέχρι την άλλη ότι έχουμε ψυχραιμία και σχέδιο. Όχι γιατί έχουμε το δίκιο με το μέρος μας. Αλλά γιατί έχουμε και πολύ ισχυρούς συμμάχους που θα στέκονται πάντα όταν θα πρέπει να υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα», ανέφερε ο Πρωθυπουργός.

 «Το ευρωπαϊκό συμβούλιο επαναβεβαιώνει τα συμπεράσματα του Ιουλίου.Το μνημόνιο συνεννόησης Τουρκίας-Λιβύης παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα τριών κρατών και δεν παράγει έννομες συνέπειες», δήλωσε.

«Ζήτησα και έλαβα την πλήρη στήριξη προς την Ελλάδα από όλα τα κράτη μέλη για την όντος εισαγωγικών συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης.  Από εδώ από τις Βρυξέλλες στέλνω μήνυμα σιγουριάς σε όλους τους Έλληνες ότι έχουμε ψυχραιμία και αυτοπεποίθηση όχι μόνο γιατί έχουμε το δίκαιο με το μέρος μας, αλλά έχουμε και ισχυρούς συμμάχους που θα στέκονται πάντα δίπλα στην Ελλάδα σε ότι αφορά τα κυριαρχικά μας δικαιώματα», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ