Μητσοτάκης: «Εγώ τους πολιτικούς μου αντιπάλους δεν τους στέλνω στα δικαστήρια»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
17 Σεπτεμβρίου 2019 | Πολιτική Οικονομία
Εν αναμονή της ανάγνωσης της δικογραφίας για τους Τσίπρα και Παπαγγελόπουλο, η κυβερνητική πλειοψηφία θα εισηγηθεί τη συγκρότηση Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης μόνο για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης.

Αυτό που είχε αποφύγει νωρίτερα να οριοθετήσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας σχετικά με τη στάση της κυβερνητικής πλειοψηφίας στο θέμα της καταγγελλόμενης «σκευωρίας» της Novartis (εδώ) και την εμπλοκή του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και του Αλέξη Τσίπρα, ξεκαθάρισαν τελικά πηγές από την Πειραιώς αργά το απόγευμα της Τρίτης.

Εν αναμονή της δημοσιοποίησης του περιεχομένου του φακέλου που διαβίβασε ο Αρειος Πάγος στη Βουλή, πηγές της ΝΔ προεξόφλησαν ότι η κυβερνητική πλειοψηφία θα εισηγηθεί τη συγκρότηση Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης (Προανακριτική) με αντικείμενο την αναζήτηση των ποινικών ευθυνών του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης κ. Παπαγγελόπουλου.

«Η στάση μας στο θέμα είναι θεσμική, δημοκρατική και υπεύθυνη» ανέφεραν από την Πειραιώς. «Ο κ. Τσίπρας έχει αναμφισβήτητα πολιτικές ευθύνες αλλά οι πολιτικές ευθύνες κρίνονται στις εκλογές» σχολίασαν χαρακτηριστικά.

Αυτή η λύση –με τον κ. Παπαγγελόπουλο στο στόχαστρο μιας Προανακριτικής Επιτροπής ώστε να διερευνηθούν οι ποινικές ευθύνες του στην υπόθεση και τον Αλέξη Τσίπρα προς ώρας εκτός– εμφανίζεται ως επιθυμία του ίδιου του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο τελευταίος φέρεται να απέκρουσε τις εισηγήσεις των λεγόμενων «σκληρών» στο κόμμα που ζητούσαν τη σύσταση επιτροπής –Εξεταστικής ή ακόμα και Προανακριτικής– και για τον κ. Τσίπρα. Τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, εξάλλου, είχε κατονομάσει ο Αντώνης Σαμαράς, ως ηθικό αυτουργό της όλης απόπειρας χειραγώγησης της Δικαιοσύνης η οποία εκτυλίχθηκε στο πλαίσιο της έρευνας για τις πρακτικές της Novartis προκειμένου να στοχοποιηθούν δέκα συγκεκριμένοι πολιτικοί αντίπαλοι των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ