Εικόνα Άρθρου  Κ. Χατζηδάκης: Εντός Σεπτεμβρίου ξεκινούν οι αναθέσεις μελετών για το Μάτι

Κ. Χατζηδάκης: Εντός Σεπτεμβρίου ξεκινούν οι αναθέσεις μελετών για το Μάτι

11 Σεπτεμβρίου 2019 | Πολιτική Οικονομία
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος Κωστής Χατζηδάκης επισήμανε στην Ολομέλεια της Βουλής πως εντός του Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσουν οι αναθέσεις των μελετών για την αποκατάσταση στο Μάτι.

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι η προηγούμενη κυβέρνηση θα μπορούσε να είχε ήδη ξεκινήσει την διαδικασία με τις μελέτες, ενώ σημείωσε πως, εάν οι μελέτες για το νέο ειδικό χωρικό στο Μάτι γίνονταν με την συνήθη διαδικασία, θα ολοκληρώνονταν σε 10 χρόνια.

"Εμείς αποφασίσαμε να τις αναθέσουμε στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας", τόνισε ο κ. Χατζηδάκης, ενώ υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος του ΤΕΕ δεσμεύτηκε στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου ότι οι μελέτες θα είναι έτοιμες τον Ιούλιο.

Κατά την διάρκεια της ομιλίας του για την ψήφιση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για την ανάπλαση της περιοχής στο Μάτι μετά την φονική πυρκαγιά του περασμένου Ιουλίου, η οποία ψηφίζεται σήμερα στην Ολομέλεια, ο υπουργός τόνισε ότι κανείς δεν ξεχνάει την "εθνική τραγωδία στο Μάτι".

"Η κυβέρνηση δεν καυχιέται για αυτό που κάνει σήμερα. Γιατί θεωρεί πως απλώς κάνει το καθήκον της” υπογράμμισε και έκανε έκκληση στα κόμματα της αντιπολίτευσης να υπερψηφίσουν την ΠΝΠ. "Το θέμα είναι πολύ σοβαρό για να κάνουμε πολιτική αντιπαράθεση. Το ζήτημα αυτό δεν είναι διχαστικό. Δεν πιστεύουμε πως έχουμε το αλάθητο. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να γίνουν άλλες καθυστερήσεις. Πρέπει να λειτουργήσουμε άμεσα και γρήγορα. Είναι χρέος μας".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ