Επ. Ανταγωνισμού: Ποιοι τομείς μπαίνουν στο μικροσκόπιο της

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
06 Μαρτίου 2020 | Πολιτική Οικονομία
Υπό τον έλεγχο της Επιτροπής Ανταγωνισμού αναμένεται να τεθούν το επόμενο διάστημα οι αγορές του ηλεκτρονικού εμπορίου, του fin tech, οι πλατφόρμες ταξί (Uber και BEAT), καθώς και ο τομέας των υπηρεσιών υγείας.

Την ίδια στιγμή σε καθεστώς μόνιμης παρακολούθησης θα τεθεί και ο κλάδος των σούπερ μάρκετ, καθώς -πέρα από την κλαδική μελέτη που θα δημοσιοποιηθεί σύντομα- θα υπάρχει συνεχής επικαιροποίηση (με μελέτες) της λειτουργίας του κλάδου, καθώς κρίνεται ότι ακόμη δεν έχει σταθεροποιηθεί η αγορά λόγω της έντονης συγκέντρωσης που καταγράφεται τα τελευταία χρόνια. Μάλιστα, τίθεται ως στόχος η επικαιροποίηση των μελετών για το οργανωμένο λιανεμπόριο τροφίμων να γίνεται σε διετή βάση.

Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στην ανεξάρτητη αρχή, οι παραπάνω αγορές δεν ελέγχονται εκ των προτέρων για κάποιο θέμα παράβασης του ανταγωνισμού. Εντούτοις λόγω των μεγεθών τους και της μετάβασης της οικονομίας στην ψηφιοποιημένη εποχή κρίνεται απαραίτητο να μελετηθεί η λειτουργία τους και αν διαπιστωθεί ότι υπάρχουν αρρυθμίες, τότε θα προταθεί στην κυβέρνηση (με τη μορφή γνωμοδοτήσεων) η λήψη συγκεκριμένων νομοθετικών πρωτοβουλιών, ώστε να επιτευχθεί η βελτίωση του περιβάλλοντος λειτουργίας προς όφελος τόσο του καταναλωτή όσο και του επιχειρηματικού ανταγωνισμού.

Πηγή: naftemporiki.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ