Επικοινωνία Δένδια με Ντι Μάιο και Ντιμιτρόφ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
20 Μαρτίου 2020 | Πολιτική Οικονομία
Προκειμένου να διευκολυνθούν οι διαδικασίες για επαναπατρισμό πολιτών.

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, είχε τηλεφωνική συνομιλία στις 20 Μαρτίου με τον ομόλογό του, υπουργό Εξωτερικών της Ιταλίας, Λουίτζι Ντι Μάιο. Ο Νίκος Δένδιας εξέφρασε την πλήρη αλληλεγγύη και αμέριστη συμπαράσταση της Ελλάδας στην δοκιμαζόμενη από τη διάδοση του κορονοϊού φίλη και γείτονα Ιταλία.

Διαβεβαίωσε, επίσης, τον συνομιλητή του για την ετοιμότητα της Ελλάδας να συνδράμει με όποιο τρόπο κριθεί προσφορότερος, όπως σημειώνουν διπλωματικές πηγές. 

Επιπλέον, συμφωνήθηκε όπως οι δύο πλευρές εργαστούν για τη διευκόλυνση του επαναπατρισμού των πολιτών τους που έχουν παραμείνει στις δύο χώρες. Σχετικώς, συμφωνήθηκε όπως, μεταξύ άλλων, προχωρήσει η ναύλωση πλοίου προκειμένου πραγματοποιηθεί επιστροφή Ελλήνων που έχουν εγκλωβιστεί στην Ιταλία μέσω του λιμένος της Ανκόνα, ενώ παράλληλα θα δρομολογηθεί και πτήση της Alitalia για τον επαναπατρισμό ιταλών από την Αθήνα.

Επικοινωνία και με Ντιμιτρόφ

Ο Νίκος Δένδιας είχε επίσης συνομιλία και με τον ομόλογό του της Βορείου Μακεδονίας, Νικόλα Ντιμιτρόφ, κατά την οποία συμφωνήθηκε οι δύο πλευρές να παραμείνουν σε επικοινωνία προκειμένου να διευκολυνθούν οι διαδικασίες για επαναπατρισμό πολιτών, όπου αυτό κριθεί απαραίτητο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ