Βασίλης Κορκίδης:«Αιμορραγία» στο τζίρο των επιχειρήσεων

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
18 Σεπτεμβρίου 2020 | Πολιτική Οικονομία
Οι επιχειρήσεις έχουν πληγεί σκληρά από την πανδημία. Οι πωλήσεις τους όπως υποστηρίζει ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουτλίου Αττικής κ. Κορκίδης βρίσκονται σε ελεύθερη πτώση.

 

Ο πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Π. & Π.Ε.Σ. Αττικής, Βασίλης Κορκίδης αναφορικά με τα τελευταία στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για το β’ τρίμηνο σχετικά με τη μείωση του κύκλου εργασιών των επιχειρήσεων, καθώς και τον κίνδυνο τοπικού lockdown μετά την ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων της πανδημίας στον πληθυσμό της Αττικής, δήλωσε:

"Στην “εντατική” βρίσκεται η πλειονότητα των ελληνικών επιχειρήσεων, με τις πωλήσεις τους να βρίσκονται σε ελεύθερη πτώση τους τελευταίους μήνες εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού. Αδιάψευστος μάρτυρας της δεινής οικονομικής κατάστασης που βρίσκονται επιχειρήσεις και αυτοαπασχολούμενοι, τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, σύμφωνα με τα οποία, το δεύτερο τρίμηνο του 2020 μειώθηκε κατά 20 δισ. ευρώ ο κύκλος εργασιών των επιχειρήσεων σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2019, φτάνοντας στα 58,9 δισ. ευρώ. Στοιχεία που καταδεικνύουν με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο ότι οι ελληνικές επιχειρήσεις έχουν ανάγκη από “οξυγόνο” προκειμένου να επιβιώσουν και να διατηρήσουν τις θέσεις απασχόλησης. Τα μέτρα της κυβέρνησης βρίσκονται προς τη σωστή κατεύθυνση, ωστόσο θα πρέπει να ενισχυθούν περαιτέρω, καθώς η ελληνική αγορά βιώνει πρωτόγνωρες καταστάσεις που απαιτούν δραστικές και γενναίες λύσεις. Τα 20 δισ. ευρώ που απώλεσαν οι επιχειρήσεις σε λιγότερο από 100 ημέρες, θα λείψουν από την αγορά. Πλέον είναι ορατός ο κίνδυνος για ένα νέο κύμα “άτυπης” στάσης πληρωμών από επιχειρήσεις που αδυνατούν να ανταποκριθούν στην πληρωμή καθημερινών υποχρεώσεων. Η πολιτεία πρέπει να αξιοποιήσει με ορθό τρόπο ακόμη και το τελευταίο ευρώ από τα χρηματοδοτικά εργαλεία που διαθέτει προκειμένου να παράσχει οικονομική βοήθεια στις επιχειρήσεις που τόσο πολύ έχουν ανάγκη..."

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ