Άδωνις Γεωργιάδης: Εντός του τριμήνου τελειώνει η πώληση των Ναυπηγείων Ελευσίνας

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
02 Ιουλίου 2020 | Πολιτική Οικονομία
Μέσα στο επόμενο τρίμηνο θα ολοκληρωθεί η συναλλαγή για την πώληση των Ναυπηγείων Ελευσίνας στον αμερικανικό κυβερνητικό οργανισμό DFC.

Αυτό ήταν ο αποτέλεσμα της συνάντησης του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Αδωνι Γεωργιάδη, του υφυπουργού, Νίκου Παπαθανάση, του πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάϊατ και του πρόεδρου της ΟΝΕΧ, Πάνου Ξενοκώστα.

«Η διαδικασία παίρνει μπρος ώστε σε λίγους μήνες τα ναυπηγεία να έχουν αναγεννηθεί και η ναυπηγική βιομηχανία να γίνει αυτό που πάντα ήταν, το καμάρι της Ελλάδας» είπε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Σε ό,τι αφορά στη διαδικασία, ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι επιδίωξη είναι να επαναληφθεί για την Ελευσίνα το μοντέλο της ΟΝΕΧ στο ναυπηγείο του Νεωρίου, Σύρου. «Το υπουργείο Ανάπτυξης έχει δώσει εντολή στην αρμόδια διεύθυνση Κρατικών Ενισχύσεων να ενημερώσει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού ότι προτιθέμεθα να προχωρήσουμε σε αυτή την κίνηση. Συναντηθήκαμε στο γραφείο μου και με τις τράπεζες και με τον κύριο Ξενοκώστα που έχουν το lead αυτής της διαδικασίας και οι τράπεζες συμφωνούν να προχωρήσουν σε αυτή την κίνηση», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Γεωργιάδης που τόνισε πως θα έχει συνάντηση με τους κ.κ. Ταβουλάρη, Ξενοκώστα και Παπαθανάση ώστε να προχωρήσει η συναλλαγή.

Ακόμη, ο υπουργός τόνισε προς τους εργαζομένους πως τα δεδουλευμένα τους θα διασφαλιστούν, καθώς θα κατατεθεί στη Βουλή η νέα τροπολογία παράτασης της σύμβασης με το Πολεμικό Ναυτικό, έτσι ώστε να συνεχιστεί κανονικά η μισθοδοσία, αλλά και η λειτουργία του ναυπηγείου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ