«Restart Tourism»: Μια διαφορετική καμπάνια για ένα διαφορετικό καλοκαίρι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
05 Ιουνίου 2020 | Πολιτική Οικονομία
Τι είναι το ελληνικό καλοκαίρι; Σίγουρα δεν είναι μόνο ήλιος. Δεν είναι μόνο θάλασσα. Αυτά τα βρίσκεις και αλλού. Το ελληνικό καλοκαίρι είναι ιδέα, αναφέρει η διαφορετική καμπάνια που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Αίγλη Ζαππείου, παρουσία του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Γράφει η Λιλή Καρακώστα

«The Greek Summer State of Mind», αυτό είναι το νέο μήνυμα που εκπέμπει από χθες ο ελληνικός τουρισμός, όπως αυτό παρουσιάστηκε σε ειδική εκδήλωση για την παρουσίαση της νέας καμπάνιας επικοινωνίας της Ελλάδας στις αγορές του κόσμου, παρουσία του πρωθυπουργού, της πολιτικής ηγεσίας του τουρισμού, αλλά και φορέων του κλάδου.

Η νέα καμπάνια για τον ελληνικό τουρισμό με σύνθημα «Restart Tourism», παρουσιάστηκε στην Αίγλη του Ζαππείου, παρουσία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη. Σε μια Ελλάδα που κάνει τα πρώτα δειλά της βήματα μετά το δίμηνο lockdown που έφερε η πανδημία, η κυβέρνηση μέσα από μια διαφορετική καμπάνια επιχειρεί να «εξαργυρώσει» την επιτυχή αντιμετώπιση της πανδημίας, προσπαθώντας να προσελκύσει όσο το δυνατόν περισσότερους τουρίστες και τονώνοντας την πολλαπλά πληγωμένη εγχώρια τουριστική βιομηχανία.

 Μια διαφορετική καμπάνια για ένα καλοκαίρι που δεν θυμίζει τα προηγούμενα

 Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης προβλήθηκε για πρώτη φορά το βίντεο της φετινής καμπάνιας για την Ελλάδα, η οποία έχει στόχευση το εξωτερικό και θα τεθεί σε εφαρμογή από την επόμενη εβδομάδα. Η καμπάνια αναμένεται τόσο στα social media όσο και σε ξένα δίκτυα.  

Στο διάρκειας 40 δευτερολέπτων βίντεο προβάλλεται η εικόνα μιας καταγάλανης θάλασσας, με το κύμα να σκάει στην ακτή, ενώ ο αφηγητής ρωτά: «Τι κάνει το καλοκαίρι στην Ελλάδα τόσο πολύτιμο; Δεν είναι η θάλασσα, δεν είναι ο ήλιος, είναι κάτι περισσότερο από αυτό. Το ελληνικό καλοκαίρι είναι μια αντίληψη, ένας τρόπος σκέψης. Να είσαι με τους ανθρώπους που αγαπάς, να ενωθείς με τη φύση, να αισθάνεσαι ελεύθερος. Αυτό είναι το ελληνικό καλοκαίρι. Για αυτό φέτος απολαύστε το δικό σας ελληνικό καλοκαίρι, όπου και να είστε».

 

Θεοχάρης: Ξεκινάμε οργανωμένα θέτοντας την υγεία πάνω από όλα

«Η Ελλάδα ανοίγει την αγκαλιά της για να υποδεχτεί τους επισκέπτες της με κανόνες και ασφάλεια», τόνισε στην εισαγωγική ομιλία της εκδήλωσης, ο Υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης που αναφέρθηκε στην επιτυχή αντιμετώπιση της πανδημίας από την Πολιτεία και στην «εξαργύρωσή» της στον τομέα του Τουρισμού.

Ο Υπουργός έκανε λόγο για την σύμπραξη του Υπουργείου Τουρισμού, του EOT, της Marketing Greece, και του Steve Vranakis, που ένωσαν τις δυνάμεις τους για το αποτέλεσμα. Και με τη δημιουργική ιδέα της Frank & Fame, θα ταξιδέψουν την Ελλάδα και το τουριστικό προϊόν της παντού.

«Κλείσε μέσα στην ψυχή σου την Ελλάδα και θα αισθανθείς μέσα σου να λαχταρίζει κάθε είδος μεγαλείου». Οι στίχοι του εθνικού ποιητή λένε τη μεγάλη αλήθεια. Λιτοί στη διατύπωση. Διασταλτικοί στο πνεύμα, ανέφερε ο υπουργός, τονίζοντας πως η ψυχή της Ελλάδας δεν έκλεισε ποτέ. Παρέμεινε και παραμένει ανοιχτή πρόσκληση.

«Ξεκινάμε οργανωμένα, θέτοντας την υγεία πάνω απ’ όλα», δήλωσε χαρακτηριστικά. «Πρώτον, από τις 15 Ιουνίου ανοίγουμε επιλεκτικά. Με στοιχεία ευρωπαϊκών οργανισμών, αδιάβλητα. Ώστε να μην θέσουμε σε κίνδυνο το αγαθό της υγείας. Δεύτερον, συνεχίζουμε να αξιολογούμε την κατάσταση, έτοιμοι να παρέμβουμε όπου μας πουν οι ειδικοί. Ώστε να έχουμε τον έλεγχο της υγείας μας. Τρίτον, έχουμε αυστηρά πρωτόκολλα υγιεινής. Ώστε να μην επιτρέψουμε στη νόσο να επεκταθεί.

Τέταρτον, ενισχύουμε το ΕΣΥ σε όλους τους τουριστικούς προορισμούς από την Αθήνα μέχρι το τελευταίο νησί της χώρας μας. Ώστε να έχει ο κάθε πολίτης και ο κάθε τουρίστας την φροντίδα που του αξίζει.

Θέλουμε οι επισκέπτες μας να βιώσουν την Ελλάδα που ονειρεύονται. Κάθε μικρή ή μεγαλύτερη έκπληξη που κρύβει μέσα της, με τη γαλήνη στη ψυχή και στο πνεύμα. Το ελληνικό καλοκαίρι που το χρειάζονται οι φίλοι μας από το εξωτερικό φέτος, περισσότερο από ποτέ».

Ιωάννα Δρέττα: Μήνυμα σεμνό και με μέτρο, γεμάτο συναίσθηση

Από την πλευρά της, η διευθύνουσα σύμβουλος της Marketing Greece Ιωάννα Δρέττα, σημείωσε ότι η εταιρία του ΣΕΤΕ αναλαμβάνει το κόστος της υλοποίησής της παρέχοντας ελεύθερα πνευματικά δικαιώματα στην ελληνική κυβέρνηση, προκειμένου μέσω του ΕΟΤ να ξεδιπλωθεί στις αγορές του κόσμου.

Η κα Δρέττα, ευχαρίστησε τον Steve Vranakis, CCO της Ελληνικής Κυβέρνησης, τον Θανάση Παπαθανασίου της Frank and Fame, τον Θωμά Βαρβιτσιώτη, τον Ηλία Τσαουσάκη, καθώς και τα στελέχη του έμπειρου και πολύτιμου ΕΟΤ και το Υπουργείο Τουρισμού, μιλώντας για υποδειγματική συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Εστιάζοντας στο μήνυμα της καμπάνιας, η κ. Δρέττα σημείωσε ότι σχεδιάστηκε ένα μήνυμα λιτό και απέριττο, σεμνό και με μέτρο γεμάτο με συναίσθηση. Σε ένα πλάνο 40 δευτερολέπτων χωράνε όλα τα παραπάνω όπως είπε.

Στηβ Βρανάκης: Χτίζουμε το brand Greek Summer

Ο Στηβ Βρανάκης, ο επικεφαλής δημιουργικού (Chief Creative Officer) στην προεδρία της κυβέρνησης, σημείωσε ότι η επιτυχής αντιμετώπιση της πανδημίας από την Ελλάδα υμνήθηκε από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης. Οι τουρίστες σε όλο τον κόσμο πλέον γνωρίζουν πως η Ελλάδα είναι ασφαλής προορισμός για διακοπές, ανέφερε, και αυτό πρέπει να «εξαργυρωθεί» στον τουρισμό.

Μίλησε για το συναίσθημα που σου αφήνει το ελληνικό καλοκαίρι και όλα όσα αυτό περικλείει και σχολίασε πως αυτό είναι και το κεντρικό μήνυμα της νέας καμπάνιας.

Σκοπός του Restart Tourism, είναι όχι μόνο η προσέλκυση τουριστών στην χώρα αυτό το πολύ διαφορετικό καλοκαίρι αλλά και η διεύρυνση της σαιζόν. Στο επόμενο διάστημα θα παρουσιαστεί και καμπάνια προβολής για την τόνωση του εγχώριου τουρισμού, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

Μητσοτάκης: Φέτος τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά

Στην εκδήλωση απεύθυνε χαιρετισμό ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος έκανε λόγο για ένα διαφορετικό καλοκαίρι που όμως «σημαδεύτηκε» από την επιτυχή αντιμετώπιση της πανδημίας σε όλη την χώρα. Μι επιτυχία που θα πρέπει να εξαργυρωθεί και τουριστικά, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Φέτος τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά από ότι τα περιμέναμε. Και το φετινό καλοκαίρι θα είναι διαφορετικό από αυτό που σχεδιάζαμε», δήλωσε ο Πρωθυπουργός.

«Η πανδημία άλλαζε πολλά. Επέφερε βαθιά, ελπίζουμε πρόσκαιρη, οικονομική κρίση», είπε στην αρχή της ομιλίας του κατά την παρουσίαση της καμπάνιας ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Στην Ελλάδα τα καταφέραμε καλά γιατί δουλέψαμε όλοι μαζί και ακούσαμε συμβουλές ειδικών», συνέχισε και πρόσθεσε:

«Η επιτυχία στην αντιμετώπιση της πανδημίας, μας επιτρέπει σταδιακά να επανερχόμαστε στη νέα οικονομική κανονικότητα απελευθερώνοντας σταδιακά διάφορους κλάδους. Δεν θα μπορούσε να εξαιρεθεί ο σημαντικότατος κλάδος του τουρισμού από τον οποίο η ελληνική οικονομία είναι πολλαπλώς εξαρτημένη».

«Απο 1η Ιουλίου θα μπορέσουμε να επεκτείνουμε σχεδόν σε όλες τις χώρες εφόσον δεν έχουμε δυσάρεστες εκπλήξεις».

«Θα έρθουν σε μια Ελλάδα που θα είναι ίδια αλλά ταυτόχρονα διαφορετική. Θα πρέπει να τηρούνται απαρέγκλιτα τα βασικά υγειονομικά πρωτόκολλα. Η προστασία της δημόσιας υγείας, η ασφάλεια των επισκεπτών και εργαζομενων στον τουρισμό παραμένουν η πρώτη μας αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα. Πλεονέκτημα ότι το καλοκαίρι βρισκόμαστε έξω όπου οι ειδικοί λένε ότι οι πιθανότητες μετάδοσης μειώνονται σημαντικά», είπε ακόμη ο πρωθυπουργός και συνέχισε αναφερόμενος στους εργαζόμενους του τουρισμού.

«Θα πρέπει οι εργαζόμενοι στον τουρισμό να τηρούν τα μέτρα ατομικής προστασίας. Θα είμαστε αυστηροί στους ελέγχους σε αυτό το επίπεδο. Βρήκα πολύ ευρηματικό το σποτ. Τι τελικά είναι η Ελλάδα σε αυτόν τον κόσμο που αντιμετωπίζει αυτή την πρόκληση. Σίγουρα είναι κάτι περισσότερο από τον ήλιο και τη θάλασσα. Ευκαιρία αυτό το καλοκαίρι να δούμε τα πράγματα διαφορετικά. Το καλοκαίρι δεν είναι μια εποχή, είναι μια αντίληψη, μια ματιά στα πράγματα».

«Εύχομαι και ελπίζω το σποτ αυτό να είναι καλοτάξιδο. Η τουριστική σεζόν να πάει όσο καλύτερα γίνεται σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία. Από την πρώτη στιγμή αποφύγαμε προβλέψεις για ύψος ύφεσης. Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ ήταν σχετικά ενθαρρυντικά. Ύφεση 0.9% όταν η μέση ευρωπαϊκή είναι της τάξης του 3,8%. Η ελληνική οικονομία συνάντησε την κρίση του κορονοϊού με μεγάλη ορμή. Το β’ τρίμηνο θα είναι πολύ δύσκολο και ελπίζουμε ότι από το γ’ τρίμηνο τα πράγματα θα πηγαίνουν καλύτερα», είπε επίσης.

«Κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να υποστηρίξουμε το χώρο της εργασίας»

«Αναγνωρίζω ότι σήμερα το κυρίαρχο συναίσθημα στη χώρα είναι η αβεβαιότητα, ο φόβος πού θα πάει η οικονομία μας, ποιά τα εισοδήματα των ανθρώπων που είναι εξαρτημένοι από τον τουρισμό. Ως κυβέρνηση έχουμε κάνει ό,τι περνάει από το χέρι μας για να υποστηρίξουμε το χώρο της εργασίας. Θέλω να ενθαρρύνω τους ανθρώπους του τουρισμού να εκμεταλλευτούν τα σχήματα ώστε να διαφυλάξουν όσο το δυνατόν περισσότερες θέσεις εργασίας. Στεκόμαστε δίπλα σας, πάντα έτοιμοι να προσθέσουμε κι άλλα “όπλα” και εφόσον χρειάζεται να αναπροσαρμόσουμε τη στρατηγική μας».

«Πάνω από όλα η ευθύνη είναι συλλογική. Το κράτος κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του με ένα πρωτοφανές πακέτο στήριξης. Το Ταμείο Εγγυοδοσίας έχει ήδη δεχτεί πολλά αιτήματα».

Δείτε το νέo βίντεο της καμπάνιας:

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ