Βυθίστηκε το ένα τάνκερ στον Κόλπο του Ομάν-Χτυπήθηκε από τορπίλη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
13 Ιουνίου 2019 | Κόσμος
Συναγερμός σήμανε στον Κόλπο του Ομάν έπειτα από επίθεση που έγινε σε δύο τάνκερ που έπλεαν στην περιοχή. Στα δύο δεξαμενόπλοια που εξέπεμψαν σήμα κινδύνου σημειώθηκαν εκρήξεις. Πληροφορίες αναφέρουν πως βυθίστηκε το ένα τάνκερ.

Συναγερμός σήμανε στον Κόλπο του Ομάν έπειτα από επίθεση που έγινε σε δύο τάνκερ που έπλεαν στην περιοχή. Στα δύο δεξαμενόπλοια που εξέπεμψαν σήμα κινδύνου σημειώθηκαν εκρήξεις.

Το ένα δεξαμενόπλοιο έχει σημαία Νήσων Μάρσαλ και το άλλο σημαία Παναμά.

Η ναυτιλιακή εφημερίδα Tradewinds, επικαλούμενη εταιρικές πηγές που δεν κατονομάζει, σημείωσε ότι το δεξαμενόπλοιο που ανήκει στην νορβηγική εταιρεία Frontline επλήγη από τορπίλη ανοιχτά της ακτής της Φουτζέιρα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Βυθίστηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, ένα από τα τάνκερ -το Front Altair- στο οποίο σημειώθηκε έκρηξη νωρίτερα σήμερα στον Κόλπο του Ομάν, σημαίνοντας παγκόσμιο συναγερμό.

Και τα δύο δεξαμενόπλοια έχουν εκκενωθεί και το πλήρωμα τους είναι ασφαλές, αναφέρει το Reuters, σύμφωνα με τέσσερις ναυτιλιακές και εμπορικές πηγές.

Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ παρείχε βοήθεια στα δεξαμενόπλοια που εξέπεμψαν σήμα κινδύνου, ανακοίνωσε ο Πέμπτος Στόλος, η βάση του οποίου είναι στο Μπαχρέιν.

"Έχουμε ενημερωθεί για την φερόμενη επίθεση σε δεξαμενόπλοια στον Κόλπο του Ομάν. Το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό στην περιοχή δέχθηκε δύο ξεχωριστά σήματα κινδύνου στις 6:12 το πρωί τοπική ώρα και ένα δεύτερο στις 7:00 το πρωί", δήλωσε ο Τζόσουα Φρέι του Πέμπτου Στόλου.

Το βρετανικό ναυτικό προχώρησε σε έκτακτη προειδοποίηση στα πλοία του να κινούνται με μεγάλη προσοχή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το περιστατικό σημειώνεται ένα μήνα μετά την επίθεση σε τέσσερα τάνκερ των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στον Κόλπο του Ομάν.

Πηγή πληροφοριών: Reuters, Tradewinds, jpost.com

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ