Τέλος εισόδου έως 10 ευρώ στη Βενετία ακόμη και στους ημερήσιους επισκέπτες

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
05 Ιανουαρίου 2019 | Κόσμος
Τέλος εισόδου στη Βενετία θα πληρώνουν φέτος οι τουρίστες, που θα κυμαίνεται από 2,5 έως 10 ευρώ ανάλογα με την εποχή του έτους.

Τέλος εισόδου στη Βενετία θα πληρώνουν φέτος οι τουρίστες, που θα κυμαίνεται από 2,5 έως 10 ευρώ ανάλογα με την εποχή του έτους.

Ο φόρος αυτός περιλαμβάνεται στον προϋπολογισμό του 2019, που εγκρίθηκε από το ιταλικό κοινοβούλιο.

Το τέλος εισόδου θα αντικαταστήσει τον τουριστικό φόρο, που καταβάλλονταν από όσους διανυκτέρευαν στα ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια και θα καταβάλλεται ακόμη και από τους ημερήσιους επισκέπτες της Βενετίας έστω και λίγες ώρες.

Ο δήμαρχος της Βενετίας, Luigi Brugnaro, δήλωσε ότι τα έσοδα θα βοηθήσουν στη χρηματοδότηση του καθαρισμού των σκουπιδιών που αφήνουν πίσω τους οι ημερήσιοι ταξιδιώτες.

Η Βενετία, που αντιμετωπίζει έντονα το φαινόμενο του υπερ-τουρισμού, υποδέχεται κάθε χρόνο πάνω από 20 εκατ. τουρίστες. Οι κάτοικοι της πόλης διαμαρτύρονται τα τελευταία χρόνια από την ανεξέλεγκτη εισροή τουριστών (και από τα κρουαζιερόπλοια), που επηρεάζει την καθημερινότητά τους. Πέρυσι τοποθετήθηκαν πύλες στα δύο σημεία εισόδου κατά τη διάρκεια των περιόδων αιχμής, ώστε να ελεγχθεί η πρόσβαση προς την πλατεία του Αγίου Μάρκου και τη Γέφυρα του Ριάλτο. Εάν οι αριθμοί των επισκεπτών είναι πολύ υψηλοί, οι πύλες κλείνουν και επιτρέπεται η είσοδος μόνο σε εκείνους που έχουν κρατήσεις ξενοδοχείων ή κατέχουν δελτίο Venezia Unica, μια κάρτα που χρησιμοποιείται κυρίως από κατοίκους αλλά μπορεί να αγοραστεί για € 40 από οποιονδήποτε χρησιμοποιεί water bus.

Ο δήμαρχος ενέκρινε επίσης πρόστιμα ύψους 500 ευρώ για απρεπείς συμπεριφορές στο ιστορικό κέντρο (επίσκεψη αξιοθέατων με μαγιό, πικνικ σε δημόσιους χώρους, θορύβους κλπ).

Πηγή: tornosnews.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ