Με ανοιχτή τους επιστολή, την οποία υπογράφουν μεταξύ άλλων η Nike, η Adidas, η Puma, η Reebok και η Converse, περισσότερες από 170 εταιρείες υποδημάτων ζητούν από τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να επανεξετάσει τους δασμούς για παπούτσια που κατασκευάζονται στην Κίνα.

Με ανοιχτή τους επιστολή, την οποία υπογράφουν μεταξύ άλλων η Nike, η Adidas, η Puma, η Reebok και η Converse, περισσότερες από 170 εταιρείες υποδημάτων ζητούν από τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να επανεξετάσει τους δασμούς για παπούτσια που κατασκευάζονται στην Κίνα.

«Τα υψηλά ποσοστά των δασμών στα παπούτσια επιβαρύνουν δυσανάλογα τα άτομα και τις οικογένειες της εργατικής τάξης», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην επιστολή. «Οποιαδήποτε ενέργεια ληφθεί για την αύξηση των δασμών στα κινεζικά υποδήματα θα έχει άμεσο και μακράς διάρκειας αντίκτυπο στους Αμερικανούς και στις οικογένειές τους». Η αμερικανική κυβέρνηση ανακοίνωσε την αύξηση των δασμών σε κινεζικά προϊόντα αξίας 200 δισ. δολαρίων, προειδοποιώντας το Πεκίνο ότι πρέπει να καταλήξει σε εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ