Γνωρίστε τους δύο νεότερους δισεκατομμυριούχους της Ιρλανδίας-Ποιοι είναι και πώς ξεκίνησαν

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
30 Νοεμβρίου 2016 | Κόσμος
Τα δύο αδέλφια, που είναι συνιδρυτές της εταιρίας online πληρωμών Stripe Inc. έχουν γίνει οι νεότεροι δισεκατομμυριούχοι της Ιρλανδίας, όπως γράφει το Bloomberg.

Τα δύο αδέλφια, που είναι συνιδρυτές της εταιρίας online πληρωμών Stripe Inc. έχουν γίνει οι νεότεροι δισεκατομμυριούχοι της Ιρλανδίας, όπως γράφει το Bloomberg. Μετά από χρηματοδότηση της εταιρίας ύψους 150 εκατομμυρίων δολαρίων, η αξία της επιχείρησής τους αποτιμάται σε 9 δισ. δολάρια.

Ο Patrick και ο John Collison κατέχουν περίπου το 29% της επιχείρησης, με βάση την ανάλυση από την ιδιωτική χρηματιστηριακή αγορά Equidate. Σύμφωνα με τον υπολογισμό του Bloomberg, στον καθένα αναλογεί μερίδιο 1,1 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο Tim Drinan, εκπρόσωπος της εταιρίας Stripe, αρνήθηκε να σχολιάσει τα ποσοστά συμμετοχής των ιδρυτών.

Η αύξηση της αξίας της επιχείρησης βασίζεται στην πρόσφατη χρηματοδότηση που έλαβε τοποθετώντας τον 28χρονο Patrick και το νεότερο αδελφό του John στην ίδια θέση με τον συνιδρυτή της Snap Inc. Evan Spiegel και τον Travis Kalanick από την Uber Inc. 

Οι νεότεροι δισεκατομμυριούχοι της Ιρλανδίας είναι δεκαετίες νεότεροι από μεγιστάνες όπως ο 58χρονος Denis O'Brien, που ασχολείται με τις τηλεπικοινωνίες και ο 66χρονος Dermot Desmond, ο οποίος δραστηριοποιείται στον οικονομικό τομέα.

Η εταιρία Stripe παρέχει λογισμικό που επιτρέπει στις επιχειρήσεις να δέχονται πληρωμές σε απευθείας σύνδεση, από πηγές, συμπεριλαμβανομένων των πιστωτικών καρτών και Bitcoin, καθώς και υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας, όπως το Android και το Apple Pay Pay. Επίσης, παρέχει τα εργαλεία για να βοηθήσει με την ασφάλεια των δεδομένων, την πρόληψη της απάτης, της λογιστικής και τιμολόγησης.

Ιδρύθηκε το 2010 προσφέροντας κινητά εργαλεία πληρωμών για τους προγραμματιστές. Οι πρώτοι πελάτες της εταιρίας ήταν μικρές εταιρείες τεχνολογίας των ΗΠΑ. Από τότε έχει γίνει ανταγωνίστρια στις ψηφιακές πληρωμές του γίγαντα PayPal Holdings Inc., με πελάτες που περιλαμβάνουν το Facebook Inc., την Target Corp. και το Macy΄s Inc.

Η αποτίμηση της πληρωμής της εταιρίας, όπως αποτυπώνεται στον παρακάτω πίνακα του Bloomberg, έφτασε τα 9 δισ. δολάρια τον Νοέμβριο του 2016.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ