Γιατί οι δισεκατομμυριούχοι έχουν περισσότερους γιους; Υπάρχει επιστημονική εξήγηση;

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
17 Οκτωβρίου 2016 | Κόσμος
Γιατί οι δισεκατομμυριούχοι άνδρες έχουν 65% πιθανότητες να αποκτήσουν αγόρι;

Σε όλη την ιστορία, πολλά ζευγάρια έχουν κατά καιρούς προβεί σε διάφορες… περίεργες μεθόδους για να επιλέξουν το φύλο του παιδιού τους. Κατά το Μεσαίωνα, οι γυναίκες πίστευαν ότι θα μπορούσαν να συλλάβουν αγόρι εάν έβαζαν τον άντρα τους να κοιτάει προς τα ανατολικά κατά τη διάρκεια του σεξ. Μία άλλη μέθοδος συμβούλευε το σύζυγο να πιει ένα κοκτέιλ με κόκκινο κρασί και φρέσκια μήτρα κουνελιού.

Το 18ο αιώνα ο Γάλλος ανατόμος Procope-Couteau πρότεινε έναν άλλον -μάλλον ακραίο- τρόπο. «Οι άνδρες πρέπει να δίνουν τον αριστερό τους όρχι για ένα αγοράκι» είχε αναφέρει χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι η χειρουργική επέμβαση είναι τόσο επώδυνη όσο και η εξαγωγή ενός δοντιού.

Ακόμα και σήμερα, μια γρήγορη αναζήτηση στο διαδίκτυο αποκαλύπτει μια σειρά από λύσεις για να καταφέρει ένα ζευγάρι να κάνει αγόρι. Ωστόσο, η πραγματικότητα είναι ότι πρόκειται για θέμα πιθανοτήτων και είναι δύσκολο κάποιος να εξαπατήσει την … τύχη.

Εν τω μεταξύ, οι μητέρες με κυρίαρχη προσωπικότητα, ή με δισεκατομμυριούχους συζύγους έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες το παιδί τους να είναι αγόρι. Μία προδιάθεση για περισσότερους γιους ή κόρες κωδικοποιείται στη γενετική μας. Οι άνδρες με περισσότερες αδελφές τείνουν να κάνουν κορίτσια ενώ εκείνοι με περισσότερα αδέλφια τείνουν να έχουν αγόρια. Τι συμβαίνει άραγε;

Στην πραγματικότητα οι πιθανότητες μία γυναίκα να γεννήσει αγόρι ή κορίτσι δεν ήταν ποτέ 50-50. Παγκοσμίως, αντιστοιχούν 109 αγόρια σε κάθε 100 κορίτσια που γεννιούνται.

Έχει αποδειχτεί ότι από το κάπνισμα έως τις πολεμικές συρράξεις και από την αλλαγή του κλίματος έως τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες οι γυναίκες έχουν μία προδιάθεση να γεννούν περισσότερα κορίτσια. Ωστόσο, στο άλλο άκρο της κλίμακας, οι γυναίκες με πιο κυρίαρχη προσωπικότητα, με μια διατροφή πλούσια σε θερμίδες ή εκείνες που είναι σύζυγοι προέδρων των ΗΠΑ έχουν την τάση να γεννούν περισσότερους γιους. Για τους άνδρες δισεκατομμυριούχους, οι πιθανότητες να αποκτήσουν αγόρι είναι 65%.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ