Δείτε το εσωτερικό του νέου εντυπωσιακού πολυκαταστήματος στη Βενετία (φώτο)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
22 Δεκεμβρίου 2016 | Κόσμος
Τα ψώνια στη Βενετία είναι σίγουρα μία απολαυστική εμπειρία! Πόσο μάλλον όταν γίνονται στο νέο υπερπολυτελές πολυκατάστημα "T Fondaco dei Tedeschi" στο μεγάλο κανάλι της Βενετίας

Τα ψώνια στη Βενετία είναι σίγουρα μία απολαυστική εμπειρία! Πόσο μάλλον όταν γίνονται στο νέο υπερπολυτελές πολυκατάστημα "T Fondaco dei Tedeschi" στο μεγάλο κανάλι της Βενετίας. Το Fondaco, που βρίσκεται στην περιοχή San Marco, καταλαμβάνει ένα ολόκληρο palazzo του 13ου αιώνα. Χτισμένο αρχικά για να χρησιμοποιηθεί ως εμπορικός σταθμός, γραφεία και κατοικία των Γερμανών εμπόρων της πόλης, ανακαινίστηκε ριζικά για να στεγάσει το νέο πολυκατάστημα. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα και διασημότερα κτίρια της Βενετίας. 

Το πολυτελές Fondaco dei Tedeschi φιλοξενεί πάνω από 300, κυρίως ιταλικές, μάρκες. Τα καταστήματα των οίκων Gucci και Bottega Veneta κυριαρχούν στο επίπεδο του ισογείου, δίπλα σε ένα κατάστημα με λαχταριστές ιταλικές γκουρμέ λιχουδιές, ενώ η εντυπωσιακή κατακόκκινη κυλιόμενη σκάλα οδηγεί τους επισκέπτες στους επάνω ορόφους, που φιλοξενούν καταστήματα γυναικείων ρούχων και κοσμημάτων (1ος όροφος), ανδρικών ρούχων και ρολογιών (2ος όροφος) και γυναικείων παπουτσιών και καλλυντικών (3ος όροφος).

Ο 4ος όροφος είναι ένας τεράστιος εκθεσιακός χώρος που θα φιλοξενεί έργα και installations καλλιτεχνών, ενώ οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν την εντυπωσιακή θέα στο Μεγάλο Κανάλι, καθώς και σε όλη την πόλη της Βενετίας. 

Old meets new with the interior, thanks to architecture by Rem Koolhaas

 

The top floor of the building will serve as an installation space

 

The facade of the building, on the Grand Canal

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ