Αύξηση στο παγκόσμιο e-commerce το 2014

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
08 Απριλίου 2015 | Κόσμος
Άγγιξε το 20% κι έστειλε την αξία των Online πωλήσεων στο 1,4 τρισ. δολάρια.

Οι παγκόσμιες online Πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 20% σε παγκόσμια κλίμακα το 2014, αγγίζοντας το 1,4 τρισεκατομμύριο δολάρια, σύμφωνα με την έκθεση 2015 Global Retail E-Commerce Index που παρουσίασε η A.T. Kearney.

Στα βασικά της σημεία, η έκθεση επισημαίνει την αξία της επιχειρηματικής στρατηγικής, την παγκοσμιοποίηση, την ανάπτυξη των IPOs (αρχικών δημόσιων προσφορών) στο e-commerce και την ανάγκη για πολυκαναλικές στρατηγικές.

Σύμφωνα με όσα τόνισε ο partner της Kearney και αφηγητής της έκθεσης, Mike Moriarty... "Οι ηγέτες στον τομέα φυσικών καταστημάτων, αλλά και εκείνοι που δραστηριοποιούνται αποκλειστικά στο online πεδίο, μαθαίνουν πως το μέλλον της βιομηχανίας βρίσκεται στις δημιουργικές πολυκαναλικές προσφορές, οι οποίες συνδυάζουν online και φυσικές αγορές".

Στο μεταξύ, η Κίνα που αποτελούσε ηγέτη στην προηγούμενη έκθεση, υποχώρησε στη δεύτερη θέση, παραχωρώντας την κορυφή στις ΗΠΑ. Στην Ευρώπη, Ηνωμένο Βασίλειο (3ο), Γερμανία (5ο) και Γαλλία (6η) κέρδισαν μα θέση, ενώ τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν Βέλγιο (+15 θέσεις που το έφεραν 9ο), Δανία (+12 και 15η) και Ισπανία (εισήλθε για πρώτη φορά σαν 18η). Στην Αμερική, το Μεξικό αποτέλεσε νέα είσοδο (στη 17η θέση), ενώ Αργεντινή και Βραζιλία παρουσίασαν μεγάλη κάμψη λόγω επιβράδυνσης στα μακρο-οικονομικά τους.    

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ