Ασία και Ειρηνικός δέχτηκαν τους περισσότερους τουρίστες το α΄εξάμηνο του 2016

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
04 Οκτωβρίου 2016 | Κόσμος
Σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού

Οι διεθνείς αφίξεις τουριστών σε παγκόσμιο επίπεδο κατέγραψαν αύξηση 4% το α΄εξάμηνο του 2016 σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσυνή περίοδο. Προορισμοί σε ολόκληρο τον κόσμο δέχτηκαν 561 εκατομμύρια διεθνείς τουρίστες δηλαδή 21 εκατομμύρια περισσότερους από το 2015, σύμφωνα με το Βαρόμετρο του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού. 

Η Ασία και ο Ειρηνικός αποδείχτηκαν ιδιαίτερα "δυνατές" περιοχές το πρώτο μισό του 2016 δεχόμενες 9% περισσότερες διεθνείς αφίξεις σε σχέση με πέρυσι, τη μεγαλύτερη αύξηση μεταξύ άλλων περιοχών παγκοσμίως. Η Ωκεανία ήρθε πρώτη με αύξηση 10% και ακολούθησαν η Βορειο-ανατολική Ασία και Νοτιο-ανατολική Ασία με αύξηση 9% η καθεμία και η Νότια Ασία με αύξηση 7%. 

Στην Αμερική οι διεθνείς αφίξεις αυξήθηκαν κατά 4% με την Κεντρική και Νότια Αμερική να κατέχουν τα πρωτεία. Πιο συγκεκριμένα, οι προαναφερθείσες περιοχές κατέγραψαν αύξηση 6%, ενώ οι αφίξεις στην Καραϊβική και Βόρεια Αμερική μόλις 4%. 

Η Ευρώπη παρουσίασε μία αύξηση της τάξεως του 3%, με ορισμένους προορισμούς να τα ... "πηγαίνουν καλά" και ορισμένους άλλους να έχουν ασθενέστερες επιδόσεις. Πιο συγκεκριμένα, η Βόρεια, Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη κατέγραψαν αύξηση 5%. Ωστόσο, η Δυτική Ευρώπη είχε αύξηση μόλις 1%, ενώ η Νότια Μεσόγειος 2%. 

Στην Αφρική (+5%), οι υπο- Σαχάριες περιοχές ανέκαμψαν, ενώ η Βόρεια Αφρική συνέχισε να έχει "αδύναμη" παρουσία. Η αύξηση στην υπο-Σαχάρια Αφρική άγγιξε το 12%, τη στιγμή που η Βόρεια Αφρική είχε πτώση 9%. 

Την ίδια στιγμή, η Μέση Ανατολή παρουσίασε κάμψη 9% κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα, παρ΄όλο που τα ποσοστά διαφέρουν σημαντικά από περιοχή σε περιοχή.

Το α΄εξάμηνο του 2016 εκτιμάται ότι συγκέντρωσε το 46% των εσόδων επί του συνολικού αριθμού των διεθνών αφίξεων, όπως θα διαμορφωθεί έως το τέλος του 2016. Μάλιστα, σύμφωνα με τις προβλέψεις το έτος θα κλείσει με θετικό πρόσημο. 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ