Απογοητεύει ο Μακρόν

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
14 Αυγούστου 2017 | Κόσμος
Μειωμένη εμφανίζεται η δημοτικότητα του Γάλλου Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, 100 περίπου ημέρες μετά την εκλογή του.

Μειωμένη εμφανίζεται η δημοτικότητα του Γάλλου Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, 100 περίπου ημέρες μετά την εκλογή του. Απ'ότι φαίνεται, ο Γάλλος ηγέτης αντιμετωπίζεται με σκεπτικισμό καθώς σύμφωνα με το ινστιτούτο δημοσκοπήσεων Ifop μόνο 36% των Γάλλων δηλώνουν ικανοποιημένοι από τη δράση του αρχηγού του κράτους, από 62% πριν από τρεις μήνες. Πρόκειται για μια πτώση που παρόμοια είχε φανεί μόνο το 1995 με τον Ζακ Σιράκ.

Παρόλο που ο Γάλλος Πρόεδρος μέχρι στιγμής έχει τηρήσει τις υποσχέσεις της προεκλογικής του εκστρατείας, όπως η ψήφιση ενός νόμου για την ηθικοποίηση της πολιτικής ζωής έπειτα από μια προεκλογική εκστρατεία στιγματισμένη από σκάνδαλα, τα μέτρα με στόχο τον περιορισμό του δημοσιονομικού ελλείμματος προκαλούν τον εκνευρισμό πολλών Γάλλων.

Οι δημόσιοι υπάλληλοι αντιδρούν στο πάγωμα των αμοιβών τους, οι συνταξιούχοι είναι εκνευρισμένοι για την προγραμματισμένη αύξηση ενός φόρου που θα πλήξει τις συντάξεις τους, τα φτωχά νοικοκυριά απογοητευμένα από το ροκάνισμα ενός στεγαστικού επιδόματος.

Εξάλλου, ας μην ξεχνάμε ότι μια μείωση στον αμυντικό προϋπολογισμό ώθησε στην παραίτηση τον αρχηγό των ενόπλων δυνάμεων έπειτα από έναν βάναυσο ανασχηματισμό του επιτελείου εκ μέρους του αρχηγού του κράτους που προκάλεσε τη δυσφορία των στρατιωτικών.

Πηγή: economy365.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ