Τραμπ: Το Ιράν φαίνεται να είναι υπεύθυνο για τις επιθέσεις

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
17 Σεπτεμβρίου 2019 | Κόσμος
Το Πεντάγωνο εργάζεται με τους συμμάχους των ΗΠΑ για την αντίδραση που θα έχουν στις επιθέσεις με drone κατά πετρελαϊκών εγκαταστάσεων της Σ. Αραβίας.

«Περισσότερο έτοιμες από ποτέ» οι ΗΠΑ για στρατιωτική σύγκρουση, αν και δεν το επιθυμεί.

Το Ιράν φαίνεται να είναι υπεύθυνο για τις επιθέσεις κατά των πετρελαϊκών εγκαταστάσεων της Σαουδικής Αραβίας, δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, το Πεντάγωνο αποκάλυψε ότι εργάζεται με τους συμμάχους των Ηνωμένων Πολιτειών όσον αφορά την αντίδρασή τους.

Υπενθυμίζεται ότι η οργάνωση Χούτι της Υεμένης ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις που οδήγησαν τις τιμές του αργού σε άλμα μέχρι και 20%, πάνω από τα 71 δολάρια ανά βαρέλι, τη Δευτέρα - σημειώνοντας τη μεγαλύτερη άνοδο από το 1990.

Μετά την ενημέρωσή του από τους συμβούλούς του, στον Λευκό Οίκο, ο Τραμπ ρωτήθηκε αν το Ιράν ευθύνεται για τις επιθέσεις. Απάντησε: «Λοιπόν, έτσι φαίνετα... Αυτό εξετάζεται αυτή τη στιγμή».

Ο Αμερικανός πρόεδρος είπε ότι αν και δεν επιθυμεί πόλεμο με το Ιράν, η Αμερική είναι «πιο προετοιμασμένη» για στρατιωτική σύγκρουση, από οποτεδήποτε στην ιστορία της.

Σημείωσε ωστόσο ότι θα ήθελε σίγουρα να το αποφύγει.

Ερωτηθείς για το ποιες επιλογές υπάρχουν, εκτός από τη στρατιωτική δράση κατά του Ιράν, ο Τραμπ είπε ότι έχει πολλές αλλά «δεν εξετάζει αυτές τις επιλογές τώρα». Τόνισε ότι «θέλουμε να βρούμε οριστικά ποιος το έκανε».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ