Τουρκικό ΥΠΕΞ: Ψευδαίσθηση ο αποκλεισμός της Τουρκίας από την ενέργεια στη Μεσόγειο

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
17 Ιανουαρίου 2020 | Κόσμος
Την έντονη αντίδραση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών προκάλεσε η μονογραφή του καταστατικού του East Med Gas Forum, κατά την 3η Υπουργική Σύνοδο του Φόρουμ Αερίου Νοτιοανατολικής Μεσογείου, που έγινε στην Αίγυπτο.

"Η προσπάθεια του φόρουμ είναι μια μη ρεαλιστική πρωτοβουλία που ξεκίνησε από ορισμένες χώρες με πολιτικά κίνητρα υπό την ψευδαίσθηση του αποκλεισμού της Τουρκίας από την ενεργειακή εξίσωση στην ανατολική Μεσόγειο" αναφέρει στη δήλωσή του ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ Χαμί Ακσόι, όπως μεταδίδει το protothema.gr.

 

Σύμφωνα με τον ίδιο "αν ο στόχος του φόρουμ ήταν η συνεργασία σίγουρα η Τουρκία και οι τουρκοκύπριοι θα είχαν προσκληθεί. Τέτοιες πρωτοβουλίες κατά της Τουρκίας και των τουρκοκυπρίων δεν θα συμβάλουν στην ειρήνη και τη συνεργασία στην περιοχή. Κάθε πρωτοβουλία που δεν περιλαμβάνει την Τουρκία και τους τουρκοκύπριους στην ανατολική Μεσόγειο δεν θα πετύχει".

"Συνεπώς η πρωτοβουλία αποτελεί μια επιπλέον απόδειξη ότι χώρες που δεν έχουν ανταποκριθεί στις εκκλήσεις μας για διάλογο, εξακολουθούν να κηνυγούν ματαίες ελπίδες" προστίθεται στην ανακοίνωση η οποία συνεχίζει με τη φράση "δείχνει επίσης το άδικο των πολιτικών τους στην περιοχή".

Ο κ. Ακσόι καταλήγει με το μήνυμα ότι "θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε τα νόμιμα δικαιώματα και δικαιώματα της Τουρκίας και των τουρκοκυπρίων στην ανατολική Μεσόγειο".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ