Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Καθοριστική για την Ευρώπη η επόμενη 5ετία

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
11 Οκτωβρίου 2019 | Κόσμος
Εξαιτίας του Brexit, εμπορικών ζητημάτων και συγκρούσεων.

Η εκλεγείσα Πρόεδρος κα Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν έκανε χθες το βράδυ την ακόλουθη δήλωση:

Βρισκόμαστε επί του παρόντος σε μια δημοκρατική και διαφανή κοινοβουλευτική διαδικασία. Πρότεινα 26 υποψηφίους, 23 εκ των οποίων έχουν πλέον γίνει δεκτοί. Τρεις υποψήφιοι δεν έλαβαν τη υποστήριξη της πλειοψηφίας για διάφορους λόγους. Ως εκ τούτου, οι υποψηφιότητες για την Ουγγαρία, τη Ρουμανία και τη Γαλλία παραμένουν ανοικτές.

Το απόγευμα συνάντησα τους προέδρους των ομάδων EPP, S&D και Renew Europe στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για να συζητήσω την κατάσταση. Συνάντησα επίσης τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Δεν πρέπει να παραβλέπουμε αυτό που διακυβεύεται: η επόμενη πενταετία θα είναι καθοριστική για την Ευρώπη σε ένα δυσμενές παγκόσμιο περιβάλλον. Η Ευρώπη πρέπει να αντιμετωπίσει το Brexit, εμπορικά ζητήματα και συγκρούσεις στην άμεση γειτονία της, αλλά πρέπει επίσης να αντιμετωπίσει μείζονες προκλήσεις όπως η κλιματική αλλαγή, η ψηφιοποίηση και οι μεταναστευτικές ροές.

Με δεδομένη τη σπουδαιότητα όλων αυτών, είναι αναγκαίο ―από κοινού με το Κοινοβούλιο― να επιταχυνθεί η διαδικασία ούτως ώστε η Ευρώπη να είναι σε θέση να ενεργήσει με ταχύτητα. Ταυτόχρονα, όλοι όσοι εμπλέκονται στην εν λόγω διαδικασία χρειάζονται επαρκή χρόνο για να προετοιμάσουν τα επόμενα βήματα με προσοχή. Αυτό πρέπει να αποτελεί τον κοινό μας στόχο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ