Ολοκληρώθηκε η τριμερής Μέρκελ-Μισέλ-Ερντογάν: Διάλογο ζητούν οι Τούρκοι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
22 Σεπτεμβρίου 2020 | Κόσμος
Ολοκληρώθηκε η κρίσιμη τριμερής τηλεδιάσκεψη μεταξύ της Άνγκελα Μέρκελ, του Σαρλ Μισέλ και του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Τύπου της γειτονικής χώρας στην τηλεδιάσκεψη συζητήθηκαν οι σχέσεις ΕΕ – Τουρκίας. Παράλληλα τέθηκαν επί τάπητος οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και «τονίστηκε πως η Ελλάδα και η Τουρκία είναι έτοιμες για την έναρξη διερευνητικών επαφών».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση ο «Ερντογάν κατά τη διάρκεια της τριμερούς, ανέφερε πως πρέπει να διατηρηθεί το θετικό μομέντουμ για την αποκλιμάκωση της έντασης και να παραμείνουν ανοιχτοί και να περιφρουρηθούν οι δίαυλοι επικοινωνίας με αμοιβαία βήματα. Τόνισε επίσης πως η Τουρκία πάντα δίνει έμφαση στο διάλογο και τις διαπραγματεύσεις».

Ο ίδιος, σύμφωνα με την ανακοίνωση «εξέφρασε την εκτίμησή του για τις διαμεσολαβητικές προσπάθειες της Γερμανίας και υποστήριξε πως απαιτούνται σημαντικά βήματα από την Ελλάδα ώστε να επιτευχθεί συμφωνία για την επανέναρξη των διερευνητικών επαφών».

Επίσης επανέλαβε την πρότασή του για διεξαγωγή πολυμερούς διάσκεψης με τη συμμετοχή όλων των δρώντων στην Ανατολική Μεσόγειο, περιλαμβανομένων και των Τουρκοκύπριων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ