Ξεκίνησαν οι τουρκικές επιχειρήσεις στη Συρία

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
09 Οκτωβρίου 2019 | Κόσμος
Την έναρξη των τουρκικών επιχειρήσεων στη βορειοανατολική Συρία ανακοίνωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, λέγοντας ότι στόχος είναι η εξουδετέρωση του «διαδρόμου τρομοκρατίας» στα νότια τουρκικά σύνορα και η επαναφορά της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή.

 

Την έναρξη των τουρκικών επιχειρήσεων στη βόρεια Συρία ανακοίνωσε πριν από λίγο με δήλωσή του, ο πρόεδρος Ερντογάν.

Η επιχείρηση στη βορειοδυτική Συρία ξεκίνησε δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος μέσω twitter. «Oι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις μαζί με τον Εθνικό Συριακό Στρατό εναντίον των  PKK / YPG και των τρομοκρατικών οργανώσεων ISIS στη Βόρεια Συρία έχει ξεκινήσει. Στόχος μας είναι να καταστρέψουμε τον διάδρομο τρόμου που προσπαθεί να εδραιωθεί στα νότια σύνορά μας και να φέρουμε ειρήνη στην περιοχή», αναφέρει ο Ερντογάν.

Ο ίδιος ανέφερε ότι η επέμβαση θα επιτρέψει στους σύρους πρόσφυγες να επιστρέψουν στην πατρίδα τους, ενώ υπογράμμισε πως η Τουρκία θα σεβαστεί την εδαφική ακεραιότητα της Συρίας.

Τουρκικά στρατεύματα ξεκίνησαν τη στρατιωτική εισβολή στη βορειοανατολική Συρία, ώστε να απωθήσουν δυνάμεις των Κούρδων που βρίσκονται στη συνοριακή γραμμή.

Αυτό που ήδη γνωρίζαμε είναι πως οι τουρκικές δυνάμεις βρίσκονταν κοντά στις πόλεις Ταλ Αμπιάντ και Ρας αλ Αΐν, με σκοπό να προετοιμάσουν το έδαφος για μια ευρεία εισβολή. Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε χθες ότι «έχουν ολοκληρωθεί όλες οι προετοιμασίες εν όψει μιας επιχείρησης».

Το Reuters σημειώνει -επικαλούμενο κουρδικές πηγές- ότι τουρκικά αεροσκάφη διεξάγουν ήδη επιθέσεις και ότι επικρατεί «μεγάλος πανικός» ανάμεσα στον πληθυσμό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ